İmar affı çıkacak mı? İmar affı son gelişmeler

Binlerce kişinin yakından ilgilendiği imar affı (imar barışı) ile ilgili gelişmeler merak edilirken vatandaşların imar affı isteği yeniden gündeme geldi. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Milyonlarca vatandaş imar affı ile ilgili gelişmeleri yakından takip ederken imar affı konusu bugün yeniden gündeme geldi. Twitter'da binlerce kişi tarafından konuşulan imar affı ile ilgili sorular sorulmaya devam ediyor. Peki imar affı çıktı mı, ne zaman çıkacak, kimleri kapsıyor?

İmar affı çıkacak mı? İmar affı son gelişmeler

Yurt genelinde binlerce vatandaşı yakından ilgilendiren konulardan birisi de imar affı. Vatandaşlar mecliste alınan yeni kararları yakından takip ederken 'İmar barış affı çıkacak mı?' sorusunun yanıtını aratmaya devam ediyor. 

İMAR BARIŞ AFFI OLACAK MI?

Vatandaşların gündeminde yer alan imar barış affı ile ilgili açıklama yapan isimler söz konusu imar affının meclis gündeminde olmadığını belirtirken birçok kişi imar affı için sosyal medyada paylaşım yapmaya devam ediyor. Mecliste birçok konu gündeme getirilirken imar barış affı ile ilgili söz konusu önerge BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici tarafından TBMM'ye sunulmuştu. 

BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici tarafından TBMM'ye sunulan imar affı önergesi için verilen gerekçe şu şekilde yer aldı;

Yüz binlerce vatandaşımız ve binlerce aile iptal edilen yapı kayıt belgeleri neticesinde; idari para cezaları, yıkım kararları ve haklarında açılan ceza davaları sebebiyle telafisi güç mağduriyetler yaşamaktadırlar. Barınma ihtiyacını karşılamak üzere özel mülkiyetler üzerine yapılmış ve yapı kayıt belgesi almış, bir kısım yapı kayıt belgesi iptal olmuş ve iptal olma aşamasında olan yapılar; kamu zararı, iskan ve imar yönünden incelenmek sureti ile yapı sahiplerinin yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi amaçlanmaktadır.

2018 yılında, 31 Aralık 2017'den önce yapılmış, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların imar ve iskan sorununun çözülmesi amacıyla imar barışı düzenlemesini hayata geçirmişti. Yapı kayıt belgesi almak için bedelin en az yüzde 25'inin yatırılması gereken uygulamada, geri kalan ödeme için verilen süre ise 31 Aralık 2019'da sona erdi. Kaçak yapı inşa eden ancak imar barışından faydalanamayan milyonlarca yapı sahibi yeni bir düzenleme bekliyordu. Konu şimdilik değerlendirme sürecinde.

İmar affı çıkacak mı? İmar affı son gelişmeler ile ilgili etiketler ekonomi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.