İmamoğlu’nun yerine kayyum atanacak mı? Son bilgileri Abdulkadir Selvi'de...

Abdulkadir Selvi: Ankara’da yaptığım temaslarda bu operasyonun hedefinin Ekrem İmamoğlu’nu görevden almak ya da yerine kayyum atamak gibi bir hedef olduğuna dair bir sonuca ulaşmadım

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) çalışan yüzlerce personelin "terör örgütleri ile iltisaklı olduğu" gerekçesiyle özel teftiş başlatıldığını duyurdu.

Bu konuda yeni detaylar paylaşan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bu süreçten "mağduriyet stratejisi" çıkarmak istediğini belirtti.

Ekrem İmamoğlu'nun, 28 Şubat sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şiir okuduğu için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan alınıp Pınarhisar Cezaevi’ne gönderilmesini hatırlatan Selvi, İmamoğlu'nun da "cumhurbaşkanlığına uzanan bu siyasi yolculuğa özendiğini" dile getirdi.

Selvi, "Terör örgütüne yönelik soruşturmadan cumhurbaşkanlığı hikâyesi çıkarmak istiyor. Ama Erdoğan’ın paltosundan İmamoğlu çıkmaz. Erdoğan’ın mücadelesi ile İmamoğlu’nun kavgası arasında dağlar kadar fark var." dedi.

İBB'YE KAYYUM ATANACAK MI?

"Bu soruşturmanın sonucunda İmamoğlu görevden alınır mı, yerine kayyum atanır mı?" sorusuna da yanıt veren Selvi, bu konuda edindiği kulis bilgileri şöyle paylaştı;


"İçişleri Bakanı Soylu, ”Bizim kimsenin belediyesiyle işimiz yok. Bizim terörle mücadeleyle işimiz var” diyerek çerçeveyi çizdi. Ankara’da yaptığım temaslarda bu operasyonun hedefinin Ekrem İmamoğlu’nu görevden almak ya da yerine kayyum atamak gibi bir hedef olduğuna dair bir sonuca ulaşmadım. Şimdiye kadar kamudan binlerce FETÖ’cü ve PKK’lı ihraç edildi. Şimdi o bakanlıklar terörle irtibatlı mı oldu?

Zaten bu tür bir operasyon ters teper. İmamoğlu hakkında bir mağduriyet algısı oluşturur. Onu doğal olarak cumhurbaşkanı adaylığına taşır. Zaten öyle bir hedef yok. O nedenle İmamoğlu’nun terör operasyonundan bir mağduriyet oluşturup cumhurbaşkanlığına sıçrama çabalarını görüyorum. Ama buradan cumhurbaşkanlığı postu çıkmaz. Tekrar altını çizmek isterim. Bu soruşturma sonucunda İmamoğlu’nu görevden almak ya da yerine kayyum atanması gibi bir düşünce yok."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

 

İmamoğlu’nun yerine kayyum atanacak mı? Son bilgileri Abdulkadir Selvi'de... ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu İBB kayyum Abdulkadir Selvi köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.