İmamoğlu'nun Uğur Dündar önerisine yanıtı belli oldu!

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, Ekrem İmamoğlu ile ortak canlı yayını yönetecek isim olarak Sözcü yazarı Uğur Dündar'ı önermişti. Teklife ilişkin hem Dündar'dan hem de canlı yayının diğer tarafı olan Ekrem İmamoğlu'ndan cevap geldi...

Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık, dün 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimi için AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım ile konuştu.

Işık, Yıldırım'ın CHP'li rakibi Ekrem İmamoğlu ile birlikte katılacağı ortak yayın için “Benim tercihim tartışmayı Uğur Dündar'ın yönetmesi olur, mecraya gelince biz bir yerden yayını yaparız isteyen kanallar alır yayınlar” dediğini aktardı.

İmamoğlu'nun Uğur Dündar önerisine yanıtı belli oldu!
Candaş Tolga Işık'a açıklama yapan Ekrem İmamoğlu da Uğur Dündar'a itirazı olmayacağını söyledi. Işık İmamoğlu'nun cevabına ilişkin olarak "Az önce Ekrem İmamoğlu cevaben aradı, “Ortak yayınla ilgili @ugurdundarsozcu ismine hiçbir itirazım olmaz. Aksine memnun olurum. Sadece tartışmanın içeriğiyle ilgili İstanbul seçimi süreci ekseninde kalmak suretiyle hiçbir kısıtlama olmamalı” dedi." ifadesini kullandı...

İmamoğlu'nun Uğur Dündar önerisine yanıtı belli oldu! - Resim : 2
İki adayın ismi üzerinde hem fikir olduğu Uğur Dündar ise Yıldırım'a teklifi için teşekkür etti. Daha önce Erdoğan-Baykal canlı yayınını yönettiğini hatırlatan Dündar Independent Türkçe'ye yaptığı açıklamada "Böyle bir sorumluluk bana tebliğ edilirse son derece adil olacağımdan beni tanıyan ve takip eden kimsenin kuşkusu yoktur" dedi.

"Sayın Binali Yıldırım'a bana duyduğu güven için teşekkür ederim. Ortak yayının demokrasimizi güçlendireceğine inanıyorum" ifadesini kullanan Dündar yayın hakkında şunları söyledi:

"Türkiye'de iki lider arasındaki son canlı yayın tartışması 2002 seçimlerinden hemen önce, en yüksek oyu alacağı anketlerde ortaya çıkan AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal arasında gerçekleşmişti ve onu ben yönetmiştim. Yayından sonra her iki lider bana içtenlikle teşekkür etmişlerdi. O yayının son derece dürüst ve adil bir yayın olduğu iki liderin de ortak görüşüydü."

Dündar, "Ben yarım asırdır televizyonculuk yapıyorum, yıllarca TRT'de çalıştım. 1990'larda da siyasi parti liderlerinin katıldığı açık oturumları ben yönetirdim" diye konuştu. Programın bir stüdyoda yapılması fikrine destek veren Dündar, "Tabii ki bir ortak yayın düşünülmeli. Örneğin TRT İstanbul Televizyonu'nun stüdyoları kullanılabilir ve isteyen kanallar ortak yayınla bu programı seyircilerine yansıtabilir" dedi.

İmamoğlu'nun Uğur Dündar önerisine yanıtı belli oldu! ile ilgili etiketler Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu Uğur Dündar
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.