İmamoğlu'nun tweeti tartışma çıkardı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile attığı tweete Pervin Buldan ile Meral Akşener'in adlarının yan yana kullanılması Büyükşehir Belediye Meclisi'ni de karıştırdı. AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'nun Abdurrahim Karakoç'un bir şiiri ile bu tweete tepki gösterip İYİ Partililerin sessiz kalmasını eleştirdi. İYİ Partili Özkan ise tepkisizliklerini İmamoğlu'nun açıklaması ile savundu...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı anarak sosyal medyadan bir mesaj paylaştı. 

İşte bu tweet İBB Meclis Toplantısı'nda da gündem oldu. 

AK PArti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, İmamoğlu'nun sosyal medya hesabı üzerinden, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i birlikte etiketleyerek, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlamasını eleştirdi.

Göksu “Abdurrahim Karakoç bir şiirinde der ki 'Beden ölür, çürür, cana bakın siz. Kim kiminle yürür ona bakın siz. Bırakın dönsün dönme dolaplar, haktan hakikatten yana bakın siz.' İstanbul'un meclisinden, Türkiye'nin ikinci büyük meclisinden aziz İstanbulluların duygularını ifade ederek diyorum ki; kardeşim Eren Bülbül'ün annesinin, kardeşim Yasin Börü'nün annesinin, kardeşimiz Fırat Çakıroğlu'nun annesinin, öğretmenimiz Aybüke Yalçın ve annesinin, polisimiz Fethi Sekin'in, savcımız Mehmet Selim Kiraz'ın, Gaffar Okkan'ın, kahramanımız Ömer Halisdemir'in annelerinin kadınlar gününü kutluyorum. Diyarbakır annelerinin kadınlar gününü kutluyorum" diye konuştu.

Göksu kendisinde önce konuşma yapan ancak İmamoğlu'na tepki göstermeyen İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'a ise "Arkadaşımızın çıkıp burada 'Ey büyükşehir belediye başkanı, sen nasıl olur da benim genel başkanımı ilginç isimlerle yan yana getirirsin. Bu hadsizliği nasıl yaparsın' diye konuşma yapacağına takla atıverdi" sözleri ile yüklendi.

ÖZKAN İMAMOĞLU'NUN AÇIKLAMASI İLE SAVUNDU

Göksu'nun bu eleştirileri üzerine söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, “Niye konuşmadın diye bana laf söylüyor. 'Millet İttifakı'na nasıl zarar verebiliriz, HDP tartışmalarının içine nasıl çekebiliriz' diye bir anlayışı var. HDP'yi biz İYİ Parti olarak terörle iltisaklı olarak ilan etmişiz. Biz onları parti olarak görmüyoruz, bağımız yok. İmamoğlu'nun bize izah ettiği kadarıyla genel başkanlar nezdinde kadınlar gününü kutlaması ile ilgili. Bana bu lafları söyleyenler FETÖ'nün hamuru ile mayalananlar. Bana da taklacı diyor. Taklacı güvercin sensin" dedi.

İmamoğlu'nun tweeti tartışma çıkardı ile ilgili etiketler Tevfik Göksu AK Parti İYİ Parti Ekrem İmamoğlu HDP Pervin Buldan Meral Akşener ibrahim özkan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.