İmamoğlu'nun sözcüsü Fazilet Durağı yalanını itiraf etti!

Türkiye koronavirüs salgınının ilk günlerinde İETT'ye ait otobüslere tıklım tıklım yolcu alınarak sosyal mesafe kuralının hiçe sayılmasını hayretler içinde görmüş ve tepki göstermişti. Bu tepkiler üzerine İBB Başkanı İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, otobüse Fazilet Durağı'ndan organize şekilde çok sayıda kişi bindiğini ileri sürüp organize kötülük demişti. Savcılık soruşturması sonucu bu bilginin yalan olduğunun ortaya çıkmasının ardından Ongun, yanlış bilgi verdiğini itiraf etti...

Koronavirüs salgının Türkiye'de görülmeye başlandığı ilk günlerde birçok alanda olduğu gibi toplu ulaşımda da kısıtlamalar ve sosyal mesafe kuralları açıklanmıştı. 

O günlerden birinde sosyal medyaya İETT'ye ait bir otobüste tıklım tıklım yolcu taşınan görüntüler düştü. 

Sosyal mesafe uygulanması gereken otobüste yolcular omuz omuza yolculuk yapıyordu. 

Bu görüntüler üzerine İBB sözcüsü ve Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun şok bir iddia ortaya attı. 

Ongun sosyal medya hesabından yaşanan olayın "Ekrem İmamoğlu'na karşı organize kötülüğün fotoğrafı" olduğunu ileri sürmüş ve otobüse binen insanların AK Parti tarafından organize edildiğini ve Fazilet durağından topluca araca bindiklerini ileri sürmüştü. 

Ongun'un bu iddiasına Ekrem İmamoğlu'da destek çıkmıştı.

İmamoğlu'nun sözcüsü Fazilet Durağı yalanını itiraf etti!

Sosyal medyadan "Tüm siyasilere çağrım, karanlık kalplilerin organize kötülüklerine birlikte karşı çıkalım" çağrısı yapan İmamoğlu, çıktığı bir TV programında ise bu iddiayı doğruymuş gibi gösterip "Kanım dondu. Eğer bu siyasetse lanet olsun böyle siyasete" diye de tepki göstermişti. 

Ancak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı inceleme sonucunda adı geçen Fazilet Durağı'ndan bahsedilen sayıda kişinin otobüse binmediği, daha önceki günlerde otobüse binenlerle o gün binenler arasında sayıca bir farklılık olmadığı ve bunun da İETT'nin durak durak raporlarına yansıdığı belirlenmişti. 

Yani ortada 'organize kötülük' yoktu. 

Ve sonunda Murat Ongun, Mart ayında ortaya attığı yalanı itiraf etti.

Halk TV'de Enver Aysever'in konuğu olan Ongun, "Fazilet Parkı durağından 40 kusür kişi bindi mi? Binmedi mi? Efendim. Yok öyle bir şey, yok öyle bir şey' Bu bir hata mı? Evet. Bir duraktan bu kadar yolcu bindi dememiz bana gelen veriye göre yanlış olmuş." sözleri ile yalanını hata diye örtmeye çalıştı.

İmamoğlu'nun sözcüsü Fazilet Durağı yalanını itiraf etti! ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu Murat Ongun İBB İETT fazilet durağı organize kötülük
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.