İmamoğlu'nun hakaret davasında duruşma ertelendi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada yeni bir gelişme yaşandı. Savcı mütalaasını tekrarlarken duruşma 14 Aralık'a ertelendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan İBB başkanlığı seçiminin 6 Mayıs'ta iptal edildiği, yenilenen seçimde Ekrem İmamoğlu'nun seçildiği, 4 Kasım tarihli basın açıklamasında YSK üyelerine hakaret ettiği öne sürülmüştü.

İBB Başkanı İmamoğlu ile ilgili davada yeni bir gelişme yaşandı. Habertürk'ten Ümit Uzun'un haberine göre duruşmada 1 tanık dinlendi.

Ardından mahkeme savcılıktan esas hakkındaki mütalaasını açıklamasını istedi. Bunun üzerine de İmamoğlu'nun avukatı delillerin araştırılmadığını ve bu nedenle mütalaanın hazırlanamayacağını belirterek reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme ise bu talebi davayı uzatmaya yönelik olduğunu belirterek reddetti.

MÜTALAA TEKRARLANDI, DAVA ERTELENDİ

Davada savcı mütalaasını tekrarladı ve İmamoğlu hakkında 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası talep etti. Öte yandan dava 14 Aralık'a ertelendi.

DHA'da yer alan habere göre iddianamede İmamoğlu'nun 'Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret' suçundan 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar cezalandırılması istendi.

İddianamede dönemin YSK Başkanı Sadi Güven'in de aralarında olduğu 11 kişinin mağdur olduğu belirtiliyor.

İmamoğlu'nun hakaret davasında duruşma ertelendi ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu Duruşma
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.