İmamoğlu'nun gördüğü tepkilere rağmen CHP yönetimi neden sessiz? Kılıçdaroğlu'na yakın isim anlattı

İBB Başkanı İmamoğlu'nun Karadeniz gezisi sonrası gördüğü sert tepkilere ve İmamoğlu'nun yanıtına rağmen CHP yönetiminin konuya sessiz kalması dikkat çekiyor. Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Acet, konuyu Kılıçdaroğlu'na yakın bir parti yetkilisine sorduğunu söyledi. Acet, yetkilinin “Savunma durumuna geçmek çok da doğru değil. Demokrasi var, herkes eleştirecek, normal, neler gördük, neler yaşadık, bir şey olmaz” yanıtını verdiğini anlattı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz gezisinde ortaya çıkan görüntüler sonrası CHP'ye yakın kesimlerden büyük tepkiler gelmesine rağmen parti yönetiminin sessiz kalması dikkat çekmeye devam ediyor. Son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında hem Karadeniz gezisi, hem de İmamoğlu'nun 'Vız gelir, tırıs gider' sözlerine tek kelime etmemeyi tercih etmesi dikkat çekti.

Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Acet, bugünkü köşe yazısında Kılıçaroğlu'na yakın bir parti yetkilisini ile görüştüğünü söyledi. Acet, İmamoğlu'nun gördüğü tepkilere rağmen parti yönetiminin neden sessiz kaldığını sorduğunu ve karşılığında “Savunma durumuna geçmek çok da doğru değil. Demokrasi var, herkes eleştirecek, normal, neler gördük, neler yaşadık, bir şey olmaz” yanıtı aldığını anlattı.

Mehmet Acet'in Kılıçdaroğlu-İmamoğlu gerilimi, aralarındaki tam kapanmayan o hesabı hatırlattı" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"İmamoğlu son günlerde, “Beni Genel Başkanımla aram bozukmuş gibi göstermek istiyorlar” gibisinden çıkışlar yapıyor.

Hâlbuki gibisi fazla.

Kılıçdaroğlu ile arasında öteden beri esen sert rüzgârlar esiyor ve son gelişmeler bu durumu bir kere daha teyit etti.

Karadeniz turuna götürdüğü gazeteciler arasında yaptığı tercihler nedeniyle deyimin tam karşılığıyla ‘mahalle dayağından’ geçirilen İmamoğlu için ne Kılıçdaroğlu, ne de CHP Genel Merkezi’nden tek kelimelik açıklama gelmedi.

Kulislerden yansıyan bilgilere göre, partinin son MYK toplantısında da birden fazla partili, konuyu gündeme getirip Genel Başkan’ın ağzından bir şeyler duyma çabasına girişmelerine rağmen, yine derin bir sessizlik hali ile karşı karşıya kalmışlar.

Ben ne yaptım?

Bu son gelişmeler üzerine, CHP yönetiminin nabzını tutmak adına, Kılıçdaroğlu’na yakın bir parti yetkilisini aradım.

Muhatabım, “İmamoğlu’na neden destek verilmedi? Gördüğü tepkiler neden sessizlikle karşılandı” şeklindeki soruma, gayet kayıtsız ifadelerle, “Savunma durumuna geçmek çok da doğru değil. Demokrasi var, herkes eleştirecek, normal, neler gördük, neler yaşadık, bir şey olmaz” şeklinde sözler sarf etti.

Söze girerken de, “Murat Ongun’un tutumu tepki aldı” şeklinde bir ifade kullandı.

Anladığım kadarıyla CHP Genel Merkezi’nin havasını yansıtan iki ihtimal söz konusu.

Birinci ihtimal, gerçekten de İmamoğlu’nun Murat Ongun’un hataları yüzünden hırpalandığı görüşü benimseniyor.

İkinci ihtimal, İmamoğlu’na doğrudan karşı çıkmak daha maliyetli olduğu için işin kolayına kaçıp onun yerine Ongun’u hedefe koyuyorlar."

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

İmamoğlu'nun gördüğü tepkilere rağmen CHP yönetimi neden sessiz? Kılıçdaroğlu'na yakın isim anlattı ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu CHP kemal kılıdçaroğlu mehmet acet
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.