İmamoğlu'nun Chatham House ziyaretine ateş püskürdü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yurtdışı gezileri ve uluslararası sermaye ve Batılı politikacılarla görüşmeleri devam ediyor.

Geçtiğimiz gün Londra’ya çıkarma yapan İmamoğlu, İngiliz Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Chatham House Başkan Yardımcısı Sir Simon Fraser ve ekibiyle bir araya geldi.

İmamoğlu'nun ziyaret ettiği Chatham House, Sevr Antlaşmasını hazırlaması ve Türkiye'yi bölmeye çalışan raporlarıyla biliniyor.

CHP'li başkanın bu ziyaretine Türkiye'den en sert tepki ise Nihat Genç'ten geldi.

İMAMOĞLU'NU YERDEN YERE VURDU

Nihat Genç Veryansıntv'de kaleme aldığı, "Proje, projenin merkezinde" başlıklı yazısında hem İmamoğlu'nu hem de ona destek veren Sözcü, Cumhuriyet, ODA TV, Halk TV gibi medya organlarını yerden yere vurdu.

Genç yasızında şu ifadeleri kullandı;

"İmamoğlu’nun Chatham House’a gitmesi foyaları açığa çıkarttı ortalığı fena karıştırdı.

“İmamoğlu bir projedir” dememizin üstünden henüz altı ay geçmeden İmamoğlu projenin merkezi Chatham House’u ziyaret etti.

Şüphesiz Sözcü, Cumhuriyet, ODA TV, Halk TV, bu “ziyareti” açıklayamayacak.

Mal ortada, kendisine “proje” dediğimiz gün “Evet, ben projeyim ama Atatürk’ün projesiyim” diye cevap vermişti. Şimdi İmamoğlu Bey, “Sevr”in merkezinde. Gaza gelip İmamoğlu’na ikinci Atatürk güzellemesi yapan başta Çetin Doğan gibiler bakalım Kemalizmi yok etmekle görevli Sevr’e karşı bir şey diyebilecek iradeyi kendilerinde bulabilecek mi?

İmamoğlu propagandasına şeksiz şüphesiz dolu dizgin katılan Sözcü, Oda Tv, Cumhuriyet Gazetesi ve Halk TV’ye “bağımsız” bir yazar olarak söyleyeceğim şudur: Akıntının üstünde sürüklenenler ‘çöptür’. Ya da parası verilip taşınan kütük ya da kargo mallardır. İnsan denilen varlık akıntıya karşı yüzebilendir.

Aydınlar ‘insan’ vurgusunu en çok diline dolayanlardır. Akıntıya karşı gücü kendinizde bulamadınız ve akıntının sürüklediği çöp parçasına dönüştünüz.

Yeniçağ yazarı Arslan Bulut milli konularda Türk medyasının en hassas milliyetçi yazarıdır. Arslan Bulut daha önce hemşericilik kotasından İmamoğlu’na ucundan utana sıkıla destek de vermiş bir kaç satır yazmıştır.

Ancak Arslan Bulut, Chatham House ziyaretini duyunca küplere bindi, ve Chatham House’un Türkiye’ye karşı kurulan komplolarda başı çektiğine dair kısa bir hatırlatma yapıp çok sert bir yazı yazdı.

Aynı hassasiyeti İmamoğlu’na açık destek çek veren ODA TV’den boşuna beklemeyin."

 

İmamoğlu'nun Chatham House ziyaretine ateş püskürdü ile ilgili etiketler CHP Ekrem İmamoğlu Nihat Genç chatham house sevr antlaşması
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.