İmamoğlu'nun Advertcity ihalesine inceleme!

İlk kez SuperHaber'in kamuoyuna duyurduğu "Advertcity" ihalesi hakkında sıcak gelişmeler yaşanıyor... İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından, kapatılan Olay TV'nin fonlanmasına araç olarak kullanıldığı iddia edilen Advertcity ihalesi ile ilgili İçişleri Bakanlığı harekete geçti. 28 milyonluk ihale ile ilgili müfettiş görevlendirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun perde arkasındaki patronu olduğu belirtilen Olay TV'nin yayın hayatı bir aydan az sürdü. Kanal geçtiğimiz günlerde marka ve frekans haklarının sahibi olan iş adamı Cavit Çağlar tarafından kapatıldı. 

Ekrem İmamoğlu, kanalın kapanmasının ardından, 'Sahibi ben olsam muhtemelen kapanmazdı' açıklaması yapsa da SuperHaber kanalın finansmanı ile ilgili önemli detaylara ulaşmış ve bunları ilk kez kamuoyu ile paylaşmıştı.

28 MİLYONLUK REKLAM İHALESİ

Bu çerçevede gözler, İmamoğlu'nun Trabzonlu hemşehrisi ve eski arkadaşı olan, tekstil işi ile uğraşan Olay TV'nin kurucu ortaklarından Hüseyin Köksal’ın kardeşi, Ahmet Köksal'a çevrildi. 

Ahmet Köksal'ın sahibi olduğu Advertcity'nin, henüz yeni kurulan bir şirket olmasına rağmen İBB'den 28 milyon liralık üst geçit reklam ihalesi aldığı belirlendi.

İddiaya göre, İBB Başkanı İmamoğlu'nun söz konusu reklam işini verdiği Advertcity isimli şirket de bu kaynağı Olay TV'nin finansmanında kullandı.

YÜZDE 20 İNDİRİM UYGULANDI

Diğer yandan, ilk kez SuperHaber'in gündeme getirdiği söz konusu ihale hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı ve önemli bir gelişme daha yaşandı.

Sabah gazetesinden Barış Savaş'ın haberine göre, 24 Haziran 2020'de yapılan ihale ile 180 adet üst geçit reklam alanı kiralama işi, yüzde 20 indirim uygulanarak BVA Reklam'ın alt şirketi Advertcity'ye verildi.

Aynı tarihte megalight ve raket tipi reklam uygulamalarının 10 yıl süreyle işletmeye verilmesinin de ihalesi gerçekleştirildi.

28 milyon bedelle ve 3 yıllığına 180 noktadaki reklam satışını alan firma ise kendi sitesinde sadece 8 adet alanı 15 günlük 535 bin TL'den ve yıllık 12 milyon 840 bin TL'den sattığını açıkladı.

GİZLİ İHALEYE İÇİŞLERİNDEN İNCELEME

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminin bu devir işlemini Kamu İhale Kurumu'ndan (KİK) gizli olarak yaptığı ortaya çıktı. Devrin el altından gerçekleştiği belirlendi. 

Kamu İhale Kurumu'ndan gizlenerek yapılan bu ihaleye karşı İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık ihaleyi incelemesi ve denetlemesi için müfettiş görevlendirdi.

İmamoğlu'nun Advertcity ihalesine inceleme! ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu İBB Reklam ihale Advertcity
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.