İmamoğlu'nu İstanbul seçimlerinde destekleyenler bir bir geri adım attı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz turuna davet ettiği gazetecilere ilişkin sosyal medyadan tepki veren ünlüler, 23 Haziran 2019 İstanbul seçimlerinde desteklerini yine sosyal medyadan dile getirmişti. Bununla birlikte ünlülerin tavırlarının, İBB Başkanı İmamoğlu'na karşı üç yılda değiştiğini gözler önüne serdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz turuna davet ettiği gazetecilere ilişkin sosyal medyadan tepkiler gelmeye devam ederken, dün akşam konuya ilişkin değerlendirme yapan İmamoğlu, "Vız gelir tırıs gider" sözleriyle seçmeninin tepkisini önemsemediğini ortaya koydu. Bugün yaptığı açıklamada çiftçi çocuğu olduğunu vurgulayan İmamoğlu, gelen tepkilerin ardından özür diledi.

İMAMOĞLU: VIZ GELİR TIRIS GİDER

Aralarında Ertuğrul Özkök, Akif Beki, Nagehan Alçı ve İsmail Saymaz'ın da olduğu gazetecilerle çekilen Karadeniz gezisi fotoğrafına ilişkin sosyal medyadan gelen eleştirilere cevap veren İmamoğlu, "Bu kardeşiniz için vız gelir tırıs gider. Hiç umurumda değil," ifadelerini kullandı. İmamoğlu'nun son açıklaması da kısa sürede sosyal medyada tepki gördü.

 

"BİAT EDEN BİR SEÇMEN DEĞİLİZ"

Bir günde 30 bine yakın Twitter takipçisi kaybeden İmamoğlu'na 'Ne söylerse söylesin biat eden bir seçmen olmadıklarını' ifade eden seçmen kitlesi, takibi bırakarak tepkisini gösterdi. Bu tepkiler arasında Dünya Gazetesi köşe yazarı Alaattin Aktaş'ın yaptığı yorum en fazla dikkat çeken oldu.

İmamoğlu'nu İstanbul seçimlerinde destekleyenler bir bir geri adım attı

 

ÜNLÜLERİN 3 YIL ARAYLA YAPTIĞI PAYLAŞIMLAR

31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçiminin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilmesi üzerine 23 Haziran 2019'da tekrar sandık başına gidilmişti.

Bu süreçte İmamoğlu'na destek veren ünlüler sosyal medya hesaplarından, partinin seçim sloganı haline gelen 'Her şey çok güzel olacak' paylaşımları yapmış ve İmamoğlu'nun seçimi kazanmasında etkili olmuşlardı. 2019 yılının Mayıs ayının ilk haftasında hatta 6 ve 7 Mayıs tarihlerinde yapılan bu paylaşımlar, 3 yıl aradan sonra, aynı tarihte yerini farklı kelimelere bıraktı.

AYLİN ASLIM: 'HATA YAPMIŞ OLABİLİRİZ' DEMEK VARKEN

Ünlü sanatçı Aylin Aslım da İmamoğlu'nun eleştirilerine kayıtsız kalmadı ve şu sözleri söyledi:

Biz buralarda #herşeyçokgüzelolacak dedik diye başımıza gelmeyen kalmadı, yine de kızılcık şerbeti dedik geçtik. Şimdi “hata yapmış olabiliriz” demek varken, 200-300 kişiyiz ve umrunuzda değiliz, öyle mi? Öyle olsun.

İşte Aslım'ın yıllar önce yaptığı paylaşım ve bugünü:

İmamoğlu'nu İstanbul seçimlerinde destekleyenler bir bir geri adım attı - Resim : 2

 
 
 

İmamoğlu'nu İstanbul seçimlerinde destekleyenler bir bir geri adım attı - Resim : 3

 

FAZIL SAY: ŞİMDİ NE OLACAK?

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, üç yıl önce Instagram hesabından bir görsel paylaşarak, İmamoğlu'na desteğini göstermişti. Dün yaptığı paylaşımda ise düşüncelerinin değiştiğini gösterdi.

10 yıl önce 'Hayyam' tweeti nedeniyle davalık olmasını hatırlatan Fazıl Say, isim vermeden, “Ceza almam için Televizyonlarda yaygara koparan, algı yaratan ve ceza almamı da başaran gazeteci kadın, gönlümün en uzağında bile yeri yoktur” diye yazdı. Say, sözlerinin devamında daha önce CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olarak göstermesini istediği İmamoğlu için de, “Onunla poz vermiş biri. O da o uzaklara gitti. Şimdi ne olacak?” dedi.

İşte Say'ın üç yıl arayla yaptığı o paylaşımlar:

İmamoğlu'nu İstanbul seçimlerinde destekleyenler bir bir geri adım attı - Resim : 4

İmamoğlu'nu İstanbul seçimlerinde destekleyenler bir bir geri adım attı - Resim : 5

GÖKBAKAR: KONUŞTUKÇA DAHA DA KÖTÜYE GİDİYOR HER ŞEY

YSK'nin seçimi iptal etmesiyle başlayan açıklamalara tepki veren isimlerden olan ünlü oyuncu Şahan Gökbakar, üç yıl önce Instagram hesabından yaptığı paylaşımda; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz'un sosyal medyada gündem olan "Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu" sözlerini taklit ederek "Her şey çok güzel olacak" demişti.

İmamoğlu'nu İstanbul seçimlerinde destekleyenler bir bir geri adım attı - Resim : 6

 

İmamoğlu'nun Karadeniz turunda çektirdiği fotoğrafa,  "Fotograf çok çarpıcı... Çarpıklığın sahteliğin, çıkarcılığın,kibirin, basiretsizliğin, duyarsızlığın, zaafların, duruşsuzluğun ve güvensizliğin aynı karede buluştuğu bir sanat eseri gibi..." yorumunu yapan Gökbakar, dün akşam yapılan "Vız gelir, tırıs gider" açıklamasına da şöyle cevap verdi:

İmamoğlu'nu İstanbul seçimlerinde destekleyenler bir bir geri adım attı - Resim : 7

 

METİN UCA: KARARSIZIM

23 Haziran 2019 seçimlerinde İmamoğlu'na destek veren ünlü sunucu ve yazar Metin Uca'nın üç yıl arayla yaptığı paylaşımlar ise şöyle:

İmamoğlu'nu İstanbul seçimlerinde destekleyenler bir bir geri adım attı - Resim : 8

İmamoğlu'nu İstanbul seçimlerinde destekleyenler bir bir geri adım attı - Resim : 9

ATİLLA TAŞ: ADAM GİBİ BİR ADAY KOYSANIZ...

Ünlü şarkıcı ve köşe yazarı Atilla Taş da İmamoğlu'na bir dönem destek verdikten sonra, otobüs fotoğrafıyla tepki gösterenler arasında yerini aldı.

İlk olarak Twitter sohbet odasında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu eleştirerek, "CHP olarak bana sırt döndünüz. Sırf AK Parti’den üç tane oy kapabilmek için ki kapamayacaksınız, atmadığınız takla kalmadı. CHP kadar kendi tabanına nankör bir parti daha görmedim. Nefret ediyorum artık hepinizden.” dedi.

İşte Taş'ın 3 yıl arayla yazdığı o tweetler:

  İmamoğlu'nu İstanbul seçimlerinde destekleyenler bir bir geri adım attı - Resim : 10

İmamoğlu'nu İstanbul seçimlerinde destekleyenler bir bir geri adım attı - Resim : 11

İmamoğlu'nu İstanbul seçimlerinde destekleyenler bir bir geri adım attı - Resim : 12

İmamoğlu'nu İstanbul seçimlerinde destekleyenler bir bir geri adım attı ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu Otobüs negehan alçı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.