İmamoğlu'ndan kara kutusuna dev ihale!

Geçtiğimiz günlerde 1 milyon TL.'lik hayali ihale ve hayali söyleşi ile gündeme gelen Ekrem İmamoğlu bu kez 60 milyon TL.'lik ihale ile yine gündeme geldi. İBB Şirketi İSBAK'tan 60 milyon liralık dudak uçuklatan bir rakamla ihale alan iki şirketin adresleriyle İmamoğlu'nun danışmanı Ertan Yıldız'ın şirket adresi Bakırköy'deki plaza çıktı. İhaleden sonra ise şirketlerin plazadaki yerinde yeller esti!

Ulushaber'in haberine göre; Formelnet Bilgisayar ve Wınnet Bilgisayar adlı 2 yeni şirketi kurduran ve bu iki şirkete ihaleler veren İmamoğlu ve ekibi daha sonra da İnfinidium adlı şirketle evlilik ve ortaklık yapan bu iki şirketin İBB’den milyonlarca liralık ihaleler almasına yeşil ışık yaktı.

60 MİLYONLUK DEV İHALE

İBB şirketi İSBAK’tan çok kısa bir sürede toplamda 60 milyon TL.’lik ihale alan bu rant düzeneğinin ortak bir el tarafından koordine edildiğinin en net göstergesi ise Formelnet ve Wınnet adlı şirketlerin adresleriyle İmamoğlu’nun danışmanı İBB şirketleri koordinatörü Ertan Yıldız’a ait şirket adresinin Bakırköy’deki bir plaza olması.

İhaleyi İSBAK’tan alan şirketler, Bakırköy’deki bir plazada kuruluşlarını gerçekleştirip milyonlarca liralık ihaleleri şirket kasasına aktardıktan sonra iş yerlerini Sarıyer’e taşıyor, şirketlerin boşalttığı adrese ise 01 Aralık 2020’den itibaren Ertan Yıldız’a ait Erta İnşaatçılık adlı şirket taşınıyor. Bu skandal ve ilginç bağ Ertan Yıldız ile yeni kurulan ve 60 milyon TL.’lik iş alan şirketler arasındaki kirli ilişkiyi de açığa çıkarıyor.

İLK DEĞİL!

Daha önce de yine İBB şirketi, Kültür ve Sanat Ürünleri A.Ş. Genel Müdürü ile NMC adlı şirketin sahibi Nuri Çolakoğlu’nun firmasının adresleri, muhasebesi ve telefonlarının ortak olduğu Ulushaber tarafından ortaya çıkarılmış, Kültür A.Ş.’nin NMC adlı şirkete ihale verdiği belgelerle ispatlanmıştı.

CHP’li İmamoğlu yönetimindeki skandal ve kirli ilişkiler, İstanbul’un kaynaklarının belirli adreslere peşkeş çekildiğini göstermiş, CHP yönetiminde İBB’den pis kokular geldiğini öne çıkarmıştı.

ERTAN YILDIZ VE İMAMOĞLU İLİŞKİSİ GEÇMİŞE DAYANIYOR

Ertan Yıldız ile İmamoğlu’nun tanışıklığı Beylikdüzü’ne dayanıyor. İmamoğlu ilçe belediye başkanı iken Ertan Yıldız’a ihale verdi, İBB seçimlerinden sonra da İBB şirketlerinin başına koordinatör olarak atadı.

İşte o koordinatör Ertan Yıldız, İBB şirketi İSBAK üzerinden toplamda 7 adet, 60 milyon TL.’lik iştah kabartıcı bir ihale trafiğini yönetti, aynı günde birisi 13 milyon TL, diğeri de 14 milyon TL. olmak üzere iki ihaleyi de kendi kontrollerinde hareket ettirdikleri yeni kurulmuş bir şirkete verilmesine aracılık etti.

Yeni kurulmuş ve daha sonra başka bir şirketle şirket evliliği yaptırılmış bu rant merkezlerinin kısa sürede aldıkları toplam ihale bedeli ise 60 milyon TL.’yi buldu.

HABER KAYNAĞI İÇİN TIKLAYINIZ

İmamoğlu'ndan kara kutusuna dev ihale!

İmamoğlu'ndan kara kutusuna dev ihale! - Resim : 2

SUÇLAMALARIN HEDEFİNDEKİ ERTAN YILDIZ O İDDİALARI REDDETTİ. TARAFIMIZA İLETİLEN CEVAP VE DÜZELTME METNİNİ AYNEN YAYINLIYORUZ:

İmamoğlu'ndan kara kutusuna dev ihale! - Resim : 3

İmamoğlu'ndan kara kutusuna dev ihale! - Resim : 4

İmamoğlu'ndan kara kutusuna dev ihale! ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu ihale İBB Ertan Yıldız danışman
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.