İmamoğlu'ndan israfta pozitif ayrımcılık

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmeden önce, belediyede 'araç israfı' yapıldığını söyleyen Ekrem İmamoğlu, İstanbul Ulaşım'a 157 adet sedan otomobil alacak. İsrafta pozitif ayrımcılığa giden İmamoğlu, araçlarda ışıklı makyaj aynası bulunmasını şart koştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, göreve gelmeden önce İBB'de çok sayıda ihtiyaç fazlası aracın bulunduğunu ve bunun büyük bir 'israf' olduğunu söylemişti.

Göreve gelmesinin ardından belediyedeki tüm araçları Yenikapı Miting Alanı'na çektiren İmamoğlu'nun, hizmet araçlarını bile alana getirdiği ortaya çıkmıştı.

Geçtiğimiz günlerde de tasarrufa gideceğini açıklayan İmamoğlu, İstanbul Ulaşım'a 157 adet sedan otomobil almak için ihaleye çıktı. Şirket, alacağı otomobiller için haziran ayında 6 ayrı ihale gerçekleştirecek.

İstanbul Ulaşım Hizmetleri ve Araç Kiralama San. ve Tic. A.Ş., satın alacağı otomobiller farklı özelliklere sahip olduğu için 6 ayrı ihale hazırladı. Alımı yapılacak bütün otomobiller 2020 model ve sedan türü olacak.

 IŞIKLI MAKYAJ AYNASI ŞART

Hürriyet'te yer alan habere göre: Şirket 9 Haziran’da yapacağı ilk ihale ile 3 adet binek otomobil alacak. İhale şartnamesine göre bu otomobiller motor hacmi, motor gücü, yakıt deposu büyüklüğü gibi üstün teknik özelliklere sahip olacak. Bunlar için ayrıca panoramik cam tavan, ışıklı makyaj aynaları olması şartı aranıyor. Daha sonraki 3 ihalenin her biri ile 4er tane otomobil alınacak. Her grup otomobil için ayrı teknik özellikler isteniyor. Örneğin bir grup için, en az 7 inch renkli dokunmatik ekran şartı aranıyor. İki grubun dizel olması istenirken bir grubun benzinli olması şartı yer alıyor.

İmamoğlu'ndan israfta pozitif ayrımcılık

İhalesi 19 Haziran’da yapılacak olan, en büyük alımda ise 80 otomobil bulunuyor. Bu gruptaki araçların tamamı beyaz renkte ve önden çekişli olacak. 40 litrelik yakıt deposu olması istenen araçların dizel olması isteniyor.

Şirketin ihale duyurusu yaptığı son ihale 22 Haziran’da yapılacak. Bu ihale kapsamında ise 62 binek otomobil alınacak. Motor gücü en düşük otomobiller bu grupta yer alıyor (Motor gücü en az ps 115 olacak). Araçların 31'i platin gri, 27'si beyaz, 4'ü titanyum gri olacak.

İmamoğlu'ndan israfta pozitif ayrımcılık ile ilgili etiketler İBB Ekrem İmamoğlu İstanbul Araç Otomobil ihale
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.