İmamoğlu'ndan hapis istemi sonrası ilk açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski Ordu valisi Serdar Yavuz'a hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada hakkında istenen hapis cezası ile ilgili "Gündemi alabora etmek için çabalar bunlar" dedi.

İstanbul Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski Ordu Valisi Serdar Yavuz'a 23 Haziran'daki tekrar seçimi öncesinde hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada savcının verdiği mütala ile ilgili konuştu. Hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istenen İmamoğlu, “Gündemi alabora etmek için çabalar bunlar" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu'nun konuyla ilgili şunları söyledi:

“Gündemi alabora etmek için çabalar bunlar. Bazı konularda gündem yaratılıyor, sonra bunlar buzluğa konuluyor. İstediği zaman buzluktan çıkartılıyor, istediği zaman gündemde parlatılıyor ve bunun üstünde tepinilmesi isteniyor. Ben, böyle yapmayacağım. Bu ülkenin gerçekten kronik, kritik sorunları var; en büyüğü yoksulluk. Sokakta yüzleşiyoruz. Ona çare bulmak istiyoruz.

İnsanların umutlarını büyütmek istiyoruz. Genç insanların, liyakatli bir şekilde işe girmelerini sağlamak, umutla, bu ülkenin neresinde olursa olsun, adil bir ortamda bireyler olarak devletin bütün imkanlarından faydalandığı bir ortam var olsun istiyoruz. Bu sorunların çözümüyle mücadele ederken, burada yapılmaya çalışılan, alınmaya çalışılan kararlar üzerinden yorumda bulunmayacağım. Bizim gündemimiz yoksulluktur, fakirliktir. Umarım yargı, kalan süreçte en doğru kararı verir.”

 

İmamoğlu'ndan hapis istemi sonrası ilk açıklama ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu hakaret dava Ordu savcı serdar yavuz mütala
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.