İmamoğlu'ndan 'Ekrem'e zırnık yok' diyenlere teşekkür

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dün yaptığı bir açıklamayla fitre ve zekatların İBB'ye bağışlanmasını istemişti. İmamoğlu'nun bu çağrısı sonrası sosyal medyada 'Ekrem'e zırnık yok' kampanyası başlatıldı. İmamoğlu, o kampanyayı başlatanlara videosunu daha çok insana ulaştırdıkları için teşekkür etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan 2 günlük sokağa çıkma yasağı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Halktan işlerini son güne bırakmadan ihtiyaçları kadar alışveriş yapmalarını isteyen İmamoğlu, İBB olarak Halk Ekmek büfelerini 2 günlük yasak süresince açık tutacaklarını ve Hamidiye Su dağıtımı yapılacağını belirtti.

'İSRAFTAN KAÇINALIM'

İmamoğlu, "Lütfen, temel ihtiyaçlarınız neyse, o kadar alışveriş yapınız. Lütfen, abartıya kaçmayınız. İsraftan kaçınalım. Yasağın başlamasına 48 saat kaldı. İşi son dakikaya bırakmadan, güzel bir zaman planlaması ile 2 günlük temel ihtiyaçlarınızı temin ediniz. Lütfen, yasağın başlamasına kısa süre kala, marketlerde-manavlarda ve benzeri alanlarda yoğunluk yaratmayalım. Maskelerimiz her daim yüzümüzde olsun. Ellerinizi sık sık yıkamayı ihmal etmeyin. Fiziksel mesafe konusunda da hassas olalım. Maske ve eldiven gibi, artık tıbbi atık sayılan sarfları dezenfekte edip, bir poşet içinde çöplere bırakalım” ifadesini kullandı.

"Salgın bitse bile, çok sayıda aile ne yazık ki ekonomik olarak olumsuz yönde etkilendi, etkilenmeye de devam edecek" diyen İmamoğlu, 12 günde 550 bin ailenin İBB’den yardım talebinde bulunduğunu açıkladı. İmamoğlu, "Zaten 230 bin aileye normalde düzenli yardımımız vardı. Şimdi 550 bin aile daha buna eklendi” dedi.

İmamoğlu'ndan 'Ekrem'e zırnık yok' diyenlere teşekkür

'VİDEOMU ULAŞTIRAN ARKADAŞLARA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM'

Ramazan ayının yaklaştığını anımsatan İmamoğlu, halka, fitre ve zekatlarını İBB’ye bağışlama çağrısını yineledi.

"Benim size yaptığım bu davetle, akıllarınca dalga geçtiler” diyen İmamoğlu, “Hatta ‘Ekrem’e zırnık yok’ diye sosyal medyada kampanya başlatmışlar. Zekat ve fitreleriniz, Ekrem İmamoğlu için değil, yüzbinlerce ihtiyaç sahibi ailemiz için. Ama ben yine de, zekat ve fitre bağışı çağrımı yaygınlaştıran, belki de ulaşmakta güçlük çekeceğim insanlara videomu ulaştıran bu arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. İletişimimi yaygınlaştırmada verdikleri emek sayesinde, eminim kat be kat hamiyet sahibi İstanbullu, belediyemize zekat ve fitrelerini bağışlayacak. Allah onlardan da razı olsun” şeklinde konuştu.

İmamoğlu'ndan 'Ekrem'e zırnık yok' diyenlere teşekkür ile ilgili etiketler İBB Ekrem İmamoğlu İstanbul Koronavirüs Korona Kampanya yardım
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.