İmamoğlu'na 'Suikast hazırlığı' iddiası

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na DEAŞ militanlarının suikast düzenleyeceği iddie edildi. İddiaları doğrulayan Büyükşehir Belediyesi kaynakları İmamoğlu'nun koruma sayısının artırıldığını belirti. Öte yandan Emniyet'ten yapılan açıklamada suikast iddiaları ve bir kişinin yakalandığı haberi net bir şekilde yalanlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast yapılacağı iddia edildi. Son dakika bilgisine göre İmamoğlu'nu DEAŞ hedefe koydu. T24'ün haberine göre, Belediye kaynakları kendilerine suikast planı ile ilgili bilgi verildiğini doğruladı.

İmamoğlu'nun tüm koruma ekibinin uyarıldığı belirtilirken, herhangi bir şüpheli durumla karşılaşılırsa veya tedbir alınabilmesi için takviye kuvvete ihtiyaç olursa acilen bilgilendirme istendi.

OdaTV, 23 Kasım'da İmamoğlu'nun korumalarına "Artık daha dikkatli ve duyarlı olun" talimatı verildiğini yazarken, IŞİD'in Türkiye'deki militanlarına örgütün 'Ekrem İmamoğlu öldürülsün' emri verdiğini iddia etmişti. OdaTV ayrıca İmamoğlu'na suikast girişiminde bulunmak için görevlendirilen IŞİD militanlarının da 'son anda' yakalandığını öne sürmüştü.

EMNİYET'TEN YALANLAMA

Bazı basın yayın organlarında yer alan "İMAMOĞLU'NA yönelik suikast emri verilen DEAŞ Militanları yakalandı" haberi ile ilgili aşağıdaki açıklamının yapılması uygun bulunmuştur.

Dönem dönem kamu görevlilerine, devlet büyüklerine, korumaya tabi şahıslara, görevleri nedeniyle veya kamunun gündeminde olan sansasyon yaratabilecek kişi, kurum ve yerlere yönelik bu tür duyumlar ve ihbarlar gelmektedir.

Bu duyimler veya ihbarlarla iligli ilgili kişiler ile paylaşılır ve binların her bere bilgilendirilir. Bu konuda birimlerimizi tarafından gerekli tedbirler alınır.

Haberde yar aldığı şekilde bir suikast girişimi veya bir suikastçının yakalanması söz konusu değildir.

PKK/PYD, DEAŞ, FETÖ ve DHKP-C dahil olmak üzere tüm terör örgütlerine yön elik çalışmalarımız, milletimizin huzuru ve ülkemizin güvenliği için kesintisiz bir şekilde ve kararlılıkla devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

İmamoğlu'na 'Suikast hazırlığı' iddiası ile ilgili etiketler İmamoğlu İBB suikast iddia içişler Bakanlığı Açıklama duyum
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.