İmamoğlu'na kritik soru: İBB yönetimi metro hattı için çektiği krediyi ne yaptı?

İBB'de Ekrem İmamoğlu yönetiminin Esenyurt-Mahmutbey metro hattı için kredi çekmesine rağmen projenin yüzde 5'lik seviyede kalması dikkat çekiyor. Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı geldiği zaman onlara soracağız. Ne yaptınız bu parayı? Yani metro adına kullanılmadığı kesin ama ne adına kullanıldığı konusunda cevabını Büyükşehir Belediye Başkanından bekliyoruz" dedi.

Ekrem İmamoğlu döneminde İBB yönetiminin yaptıkları tartışma konusu olmaya devam ediyor. AK Parti döneminde yapılan projeleri sahiplenen İmamoğlu yönetiminin bazı projelere ise hiç dokunmaması dikkat çekiyor.

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, İmamoğlu yönetimine tepki göstererek Esenyurt-Mahmutbey metro hattı için çekilen kredinin akıbetini sordu. Haber 7'nin sorularını yanıtlayan Özdemir, hattın yüzde beşlik seviyede kaldığını belirterek "Ne yaptınız bu parayı?" dedi.

Abdullah Özdemir'in konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

AK Parti döneminde Büyükşehir Belediyesi birçok konuda ilçe belediyelerinin yükünü hafifleten bir boyuttaydı ve esasen bu ilçelerin hizmetleri yapılsın diye ciddi manada bütçe Büyükşehir Belediyesi'ne aktarılıyor. Fakat maalesef yeni dönemde bırakın AK Parti’yi CHP'li Belediyelerin dahi sınırları içerisinde kalan birçok yerde hizmetin sağlıklı bir şekilde görülmediğini ve Büyükşehir Belediyesi'nin bu işi yürütemediğini görüyoruz. Tabii AK Partili belediyelerde daha çok görüyoruz. Yapılması gereken ve şu ana kadar bitirilip hizmete alınması gereken bir Gençlik Merkezimiz var. 2 yıla yakın adım atılmadı. Şimdi bir çalışma başladı. Biraz ilerleme var. Fakat şu ana kadar buranın hem öğrencilere yurt olarak hem de gençlerin çalışmalarını yapabilecekleri bir gençlik merkezi olarak hizmete sunulmuş olması gerekirdi. Halen çalışmalar devam ediyor. Buranın yüzde 50’den fazlası AK Parti döneminde tamamlanmıştı.

Ebubekir bölge parkına çok yakın bir noktada pazar yeri, otopark ve spor kompleksi projemiz vardı. Burada pazar yeri halen yapılmış değil. Otoparkın bir kısmı hizmete alındı ama orada da ciddi izolasyon problemi var. Spor merkezi halen yapılmış değil. Ciddi manada akamete uğradı.

Yine bizim dönemimizde planlanıp şu anda yapılması gereken 5 prestij cadde çalışması hiçbir şekilde yapılmadı. Başlanmadı.

Yine altı otopark üstü pazar yeri olacak şekilde pazar yerleri projemiz devam etmiyor. Var olan metro projeleri devam etmiyor. Mesela Kirazlı-Halkalı hattı AK Parti döneminde ihale edildi, başlanıldı fakat yeni dönemde Devam etmedi. Hatta 2021 yılında süreci başlattık diye genel başkanlarını dahi getirdiler. Fakat iş ilerlemediği için ihale tasfiye edilmek durumunda kaldı. Şu anda yeniden ihaleye çıkılması gerekiyor.

Aynı şekilde Esenyurt-Mahmutbey hattının da ihalesi AK Parti döneminde yapılmıştı fakat orada da yine yüzde üçlük yüzde beşlik seviyede iş kaldı. Önümüzdeki hafta bütçe görüşmeleri yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı geldiği zaman onlara soracağız. Ne yaptınız bu parayı? Yani metro adına kullanılmadığı kesin ama ne adına kullanıldığı konusunda cevabını Büyükşehir Belediye Başkanından bekliyoruz.

İmamoğlu'na kritik soru: İBB yönetimi metro hattı için çektiği krediyi ne yaptı? ile ilgili etiketler metro Ekrem İmamoğlu kredi Esenyurt
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.