İmamoğlu ve Murat Ongun görüşme odasına çağrıldı

CHP'de genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki "başkanlık" mücadelesi hız kesmeden devam ediyor... Son olarak, İmamoğlu’nun talebi üzerine Kılıçdaroğlu’nun evinde bir görüşme yapıldığı iddia edildi... Ayrıca CHP yönetimi, İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun'u da görüşme odasına çağırdı...

FOX TV'de yayımlanmaya başlanan ve Nevşin Mengü, Çiğdem Toker, Deniz Zeyrek, Murat Yetkin ve Doğan Şentürk'ün yorumcu olarak katıldığı ‘Orta Sayfa’ programında CHP'deki "başkanlık" yarışı hakkında önemli kulis bilgileri paylaşıldı.

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer'in "İmamoğlu’nun üstü kılıçla çizilmeye devam ediyor" başlığını taşıyan yazısında aktardığı bilgilere göre programda son olarak CHP’nin düzenlediği Mersin mitingi üzerinden Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı ve Genel Merkez ile yaşanan gerginlikler masaya yatırıldı.

İMAMOĞLU İLE BAŞ BAŞA GÖRÜŞME...

İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu’nun arasının ‘limoni’ olduğunun bilindiğini belirten Bayer, Sözcü yazarı Deniz Zeyrek'in programda verdiği bilgileri şöyle aktardı;

"Deniz Zeyrek verdiği kuliste İmamoğlu’nun talebi üzerine Kılıçdaroğlu’nun evinde bir görüşme yapıldığını söyledi. Görüşmede cumhurbaşkanlığı adaylığı dahil bütün konular konuşulmuş. İmamoğlu kendisine cumhurbaşkanlığı adaylığının yakıştırılmasından rahatsız olduğunu söylemiş.

Murat Yetkin ise İmamoğlu’nun adaylıkta kendisini öne çıkardığı için Genel Merkez’in rahatsızlık duyduğunu dile getirdi. Ayrıca en yakınındakiler dahil, özellikle iletişim stratejisini belirleyenlerden de aynı rahatsızlığın duyulduğu, bu kadar öne çıkarılmaması gerektiği kendisine söylenmiş."

MURAT ONGUN GÖRÜŞME ODASINA

Ekrem İmamoğlu'nun basın danışmanı ve İBB sözcüsü Murat Ongun'un bazı mesajlarının da CHP yönetiminde rahatsızlık yarattığı ortaya çıkarken Deniz Zeyrek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak’ın İBB sözcüsü Murat Ongun’u çağırıp görüştüğünü aktardı.

Bayer'in köşesinde bu görüşme ile ilgili şu bilgiler yer aldı;

"İstanbul’da İBB Katı Atık Tesisi açılışına katılan Meral Akşener’in bir tweet attığı, Murat Ongun’un bunun üzerine tweet’i alıntı yaparak sadece Meral Akşener’e teşekkür ettiği, Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür etmemesinin de sorun olduğu belirtildi. Toprak’ın kendisine “Böyle davranamazsın” anlamında uyarılarda bulunması da dikkat çekti.

Zeyrek, İmamoğlu’nun çok fazla PR yaptığını vurguladı. Mansur Yavaş ile ilgili de, “Her ne kadar belediye CHP’li olarak gözükse de yönetim kadrosunun İYİ Parti ve eski MHP kadrolarından oluşması CHP’de rahatsızlık yaratıyor” dedi. Kılıçdaroğlu’nun çevresindekiler, “İmamoğlu’nun bu kadar öne çıkmasından rahatsızlar” vurgusu yaptı. Seçim yaklaştıkça adaylık çatışması yaşanacağı kesin. İmamoğlu öyle kolay kolay ayağına gelen fırsattan vazgeçmez diyorlar. Bekleyelim görelim."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

 

İmamoğlu ve Murat Ongun görüşme odasına çağrıldı ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu Murat Ongun CHP yalçın bayer
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.