İmamoğlu otobüs sayısını azalttı! İstanbullunun çilesi katlandı...

Koronavirüs salgının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından araç sayısı da azaltılınca sosyal mesafe kuralı getirilen otobüslere ara duraklardan binmek neredeyse imkansız hale geldi. Görüntüler İMES Sanayi sitesinde kaydedildi. İş çıkışı evlerine gitmek için araç bekleyen insanlar yanlarından geçip giden otobüsler yüzünden isyan etti. Sonunda dayanamayıp Kadıköy seferi yapan 19E hat nolu otobüsün önünü kestiler. İsyanları karşısında kurala uymak zorunda olan şoför de çaresizdi...

İstanbul'da ulaşım problemi yıllardır yaşanan bir gerçek.

Özellikle de yolcu yoğunluğunun fazla olduğu hatlarda tıklım tıklım otobüsleri görmeye alışığız. 

Önceki dönemlerde bu sorun metro, metrobüs, otobüs entegrasyonu ile belli oranda azaltılmıştı. 

Ancak İBB yönetiminde 10. ayına giren Başkan Ekrem İmamoğlu'nun seçilmesinin ardından toplu ulaşımda aksaklıklar sık sık gündeme geldi. 

Özellikle seçimin ardından tasarruf gerekçesi ile metrobüslerde araç sayılarının azaltılması nedeniyle büyük yığılmalar olmuştu. Bunun diğer toplu taşıma araçlarına da olumsuz yansımaları olmuştu.

Sonradan sefer sayıları yeniden artırılarak yoğunluk bir miktar düşmüştü. 

Koronavirüs salgını sonrası sürekli İstanbul'da sıkıyönetim isteyen İBB Başkanı, yine sefer sayılarını azaltıp, sefer başlama ve sefer saatlerini de azalttı. 

Salgın nedeniyle otobüslere binecek yolcu sayıları da yüzde 50'nin altına çekildi. 

İmamoğlu otobüs sayısını azalttı! İstanbullunun çilesi katlandı...

İlk duraklarda otobüsler için belirtilen yolcu adedine ulaşan ve herhangi biri inmeden yolcu alamayan sürücüler de durakları pas geçmeye başladı. 

Hal böyle olunca çalışmakta olan binlerce kişi ara duraklarda saatlerce boş bir otobüs beklemeye başladı. 

İBB'ye bağlı İETT ve İstanbul Otübüs AŞ de sefer sayılarını artırmayınca duraklarda beklemekten bıkan yolcular sonunda isyan etti. 

İmamoğlu otobüs sayısını azalttı! İstanbullunun çilesi katlandı... - Resim : 2

İzlediğiniz görüntüler Salı günü İMES Sanayi Sitesi'nin A Kapısı önünde bulunan durakta çekildi.

Yolcular önlerinden durmadan geçen otobüslere isyan edip birinin önünü kesti.

Mecburen durup kapısını açan sürücü vatandaşların haklı tepkisi karşısında çaresizliğini "biz de iletiyoruz ama çıkartmıyorlar" sözleri ile gösterdi.

İmamoğlu otobüs sayısını azalttı! İstanbullunun çilesi katlandı... - Resim : 3

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, salgının ilk günlerinde tıklım tıklım otobüslerle gündeme gelmiş, İBB Sözcüsü ise ara duraktan otobüse binen yolcular için trol yakıştırması yapmıştı. 

 

İmamoğlu otobüs sayısını azalttı! İstanbullunun çilesi katlandı... ile ilgili etiketler İBB Ekrem İmamoğlu İstanbul Otobüs kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.