İmamoğlu Olay TV'yi nasıl fonluyordu? İşte Advertcity gerçekleri...

Ekrem İmamoğlu "Ben ortak olsam muhtemelen kanal kapanmazdı" dese de SuperHaber, Olay TV'nin perde arkasındaki şirket Advertcity’nin İBB bağlantısını araştırmaya devam ediyor... Ekrem İmamoğlu'nun iş adamı arkadaşı Hüseyin Köksal’ın kardeşi Ahmet Köksal’ın büyük hissedar olduğu Advertcity’nin sırları bir bir ortaya çıkıyor. Olay TV'nin finansmanı nasıl sağlanıyordu? Advertcity ne zaman kuruldu ve bir anda nasıl büyüdü?.. İşte tüm bu soruların yanıtları...

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Olay TV’nin neden kurulduğu, kimler tarafından finanse edildiği ve desteğin nereden geldiği uzun süredir medya camiasının en esrarengiz konusuydu. Ancak kanalın kapanması ile birlikte sis perdesi de yavaş yavaş aralanmaya başladı.

Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından kendisine yakın bir medya oluşturma girişimlerinin şubat ayında başladığı ifade ediliyor. İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre merkezi Şişli’de olduğu anlaşılan BVA Reklam ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. de işte tam bu sırada kuruluyor.

İmamoğlu Olay TV'yi nasıl fonluyordu? İşte Advertcity gerçekleri...

Şirketin ortakları arasında, İmamoğlu’nun Trabzon’dan eski arkadaşı olan ve tekstil işi ile uğraşan Hüseyin Köksal’ın kardeşi, Ahmet Köksal ile Uğur Kapkı'nın isimleri görünüyor. Bu şirketin ajans markası da Advertcity olarak belirleniyor.

İmamoğlu Olay TV'yi nasıl fonluyordu? İşte Advertcity gerçekleri... - Resim : 2

Advertcity, henüz yeni kurulan bir şirketin, yeni ajans markası olmasına rağmen bir anda İstanbul’un tamamında ismini panolara yazdırmayı başarıyor! Üst geçitler ve yol kenarlarında, ayrıca dev ekranlarda boy göstermeye başlıyor.

İmamoğlu Olay TV'yi nasıl fonluyordu? İşte Advertcity gerçekleri... - Resim : 3

Advertcity'nin bir anda görülmemiş bir reklam kampanyası ile gündeme gelmesi, hem İstanbulluların, hem de sektör içindeki profesyonellerin dikkatini çekiyor!

 

İmamoğlu Olay TV'yi nasıl fonluyordu? İşte Advertcity gerçekleri... - Resim : 4

”İHALE YAPILMADI” İDDİALARI!

Ayrıca, yapılan araştırmalarda, söz konusu devasa ekranlar için, herhangi bir ihale yapılmadığı anlaşılıyor.

İhaleye çıkmayan dev ekranların, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.’nin “özel” izniyle konumlandırıldığı ve ticari olarak piyasaya sunulduğu ortaya çıkıyor.

İlgili alanların yönetimini elinde toplayan İBB iştiraki Kültür A.Ş.,  "3-G" denilen davet usulü ile ihale açmadan söz konusu alanları sözleşme imzalama yöntemi ile belli firmalara veriyor.

İstanbul’un en önemli ulaşım akslarında bulunan üst geçitlerdeki reklam alanlarının da, Olay TV kurucularından, tekstilci avukat Hüseyin Köksal’ın kardeşi Ahmet Köksal’ın büyük hisse sahibi olduğu Advertcity firmasına, yine Kültür A.Ş. üzerinden verildiği belirtiliyor.

MECLİSİ VE  HUKUKU TANIMIYOR!

Fakat bu özel izinle yapılan uygulama kanunlara aykırı!  Yürürlükteki İstanbul Reklam, İlan ve Tanıtım Yönetmeliği'nin uygulamaya ilişkin hükümlerini düzenleyen, 3. bölüm 8. madde 5. kısım (a) ve (b) bentlerinde söz konusu keyfi uygulmaya izin verilmediği yazılı.

İstanbul Reklam, İlan ve Tanıtım Yönetmeliği'nin 8. Bölüm 5. Kısmı, “Yaya geçitleri ile taşıt alt ve üst geçitleri aşağıdaki hususlar çerçevesinde reklam ve tanıtım alanı olarak kullanılabilir” demekte;

a) 8. Bölüm 5. Kısım

(a) “Yaya geçitleri ile taşıt alt ve üst geçitleri; yetki ve sorumluluk alanlarında olmak şartıyla ilgili belediyenin icraatları ve etkinliklerinin kamuya duyurulması amacıyla kullanılabilir”

b) 8. Bölüm 5. Kısım

(b) "Anlaşmalı olarak bir alt geçit veya üst geçit yapım ve isim hakkı elde etmiş gerçek veya tüzel kişilerin ad ve logoları uygun görülecek yerlere konulabilir.”

Bu durumda İBB’nin yürürlükte bulunan ”Reklam, İlan ve Tanıtım Yönetmeliği”nin hiçbir tartışmaya yer vermeyecek şekilde yaya ve taşıt üst geçitlerinin ticari olarak kullanılamayacağını belirtmekte olduğu görülüyor.

İmamoğlu Olay TV'yi nasıl fonluyordu? İşte Advertcity gerçekleri... ile ilgili etiketler İBB SuperHaber Ekrem İmamoğlu Reklam olay tv advercity
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.