İmamoğlu kedi videosu ile Kılıçdaroğlu'na mesaj mı gönderiyor?

Ersin Çelik: Yürüyen merdivene ters yönde binen kedi videosunun siyasi bir karşılığı var. Hafızlardaki yeri çok güçlü. Çünkü bu ülkede yürüyen merdivene ters binen bir kişi var. O da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dur.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyada viral olan bir kedi videosunu dün Twitter hesabından paylaştı.

İmamoğlu, İstanbul Metrosu'nda yürüyen merdivene tersten tırmanmaya çalışan kedinin videosununa, "İstanbul aynı zamanda dünyanın kedi başkentidir. İstanbullular ile kediler arasında duygusal bir bağ vardır." notunu düştü.

Ancak, Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik bu videonun paylaşılmasında farklı bir niyet olduğu görüşünde...

Ersin Çelik, 2011 yılında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir programda yürüyen merdivene ters binmesini hatırlatarak, "Yürüyen merdivene ters yönde binen kedi videosunun siyasi bir karşılığı var. Hafızlardaki yeri çok güçlü. Çünkü bu ülkede yürüyen merdivene ters binen bir kişi var. O da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dur." ifadelerini kullandı.

Çelik, "Danışmanların kuyruğu…" başlığını taşıyan yazısında, İmamoğlu'nun bu paylaşım ile Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda kendisini veto eden CHP liderine gönderme yaptığını savundu.

Ersin Çelik yazısında şu ifadeleri kullandı;

"Kemal Bey önceleri ‘ben belediye başkanı olarak devam etmesini isterim’ diyerek konuyu geçiştirse de İmamoğlu cephesinden gelen hamlelere karşı söylemlerini netleştirdi. Hatta had bildirme aşamasına geçti. En son iki açıklama yaptı CHP Lideri. “Cumhurbaşkanı seçeceğiz, pop star seçmeyeceğiz” dedi. Sonra da, “Aramızda bir rekabet filan yok. Ben genel başkanım, o İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı” diyerek İmamoğlu’na işini yapmasının mesajını verdi.

İmamoğlu’nun işi ne peki? Çok iyi Tweet atıyor. Muazzam etkileşim kasıyor. En güçlü olduğu, en yetenekli olduğu alan da burası. Kemal Bey’e son göndermesini de Twitter’dan yaptı. Metrodan kedi videosu paylaştı. Ne var bunda demeyin. Kedi demek etkileşim demek tamam. Ama yürüyen merdivene ters yönde binen kedi videosunun siyasi bir karşılığı var. Hafızlardaki yeri çok güçlü. Çünkü bu ülkede yürüyen merdivene ters binen bir kişi var. O da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dur.

İyi hatırlıyorum, 2011 yılının Şubat ayıydı. Kemal Bey, İstanbul Beşiktaş’ta düzenlediği basın toplantısının ardından yanlış merdivene binmiş ve zor anlar yaşamıştı. Bu görüntüler uzun zaman siyasi mizah malzemesi yapıldı.

‘İyi hatırlıyorum’ demiştim, bir bilgi daha vereyim. Kemal Bey’in yürüyen merdiven kazasını, tüm medyaya canhıraş halde servis edenler ise FETÖ’nün ajansı Cihan’dı. Haber merkezlerini arayıp böyle bir görüntü servis ettiklerini ve yayınlanmasını salık veriyorlardı. Niye mi hatırlattım bu detayı.

Gazeteci Nedim Şener geçen akşam katıldığı televizyon yayına bağlanan İBB Sözcüsü Murat Ongun’a “Senin kafan FETÖ’cüler gibi çalışıyor. Çünkü Tarık Toros ile çalıştığın için yıllarca, kim olduğunu çok iyi biliyorum ben senin’’ ifadelerini kullandı. Üzerinden bir gün geçmeden İmamoğlu’nun hesabından ters merdiven videosu paylaşıldı. Hepimizi biliyoruz ki; o Tweeti, bir taraftan İstanbul gibi devasa bir şehri yöneten bir taraftan Cumhurbaşkanlığı adaylığı için genel başkanına savaş açan İmamoğlu düşünüp atmaz. Vakti yok.

Yine önceki akşam ne dedi bir başka CHP’li Eren Erdem: “Eğer CHP’nin bir Cumhurbaşkanı adayı varsa, o Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Kemal bey, bizleri ‘danışmanların kuyruğuna takmaz…’ Devlet adamıdır, terbiye sahibidir. Toparlar, çözer. Nokta.”

Öyle görünüyor ki; ‘danışmanların kuyruğu’ meselesi İstanbul’un en yeni sorunu olacak. Bence kavga yeni başlıyor. İzleyelim, görelim."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

İmamoğlu kedi videosu ile Kılıçdaroğlu'na mesaj mı gönderiyor? ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu kedi ersin çelik köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.