İmamoğlu-Kaftancıoğlu krizinde yeni perde: Kılıçdaroğlu'na mektup yazdı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP Genel Başkanı Canan Kaftancıoğlu arasındaki krizde yeni gelişmeler yaşanıyor. Ankara kulislerinden gelen son bilgilere göre İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na mektup yazdı. İmamoğlu, mektubunda Kaftancıoğlu ile yüzleşmeye hazır olduğunu söyledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl başkanı Canan Kaftancıoğlu arasındaki gerginlik Ankara Kulislerinde yankılanmaya devam ediyor. İmamoğlu'nun adaylığına destek vermeyen Kaftancıoğlu'nun söylediği 'Aptal' ve 'şizofren' sözlerine yanıt veren İBB Başkanı “Kendisi nezaketli bir hanımdır. Bu bahsi geçen kelimeleri bir kadın olarak söylememiştir diye düşünüyorum” demişti.

CHP'de çıkan krizle ilgili kulislere yeni bilgiler yansıdı. Milliyet gazetesi yazarı Zafer Şahin, İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na mektup yazdığını aktardı. Şahin, İmamoğlu'nun mektubunda Kaftancıoğlu ile yüzleşme çağrısı yaptı.

Zafer Şahin'in "İmamoğlu’ndan yüzleşme mektubu" başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

Ekrem İmamoğlu dün kendisine Kaftancıoğlu’nun sözlerini soran gazetecilere, “Kendisi nezaketli bir hanımdır. Bu bahsi geçen kelimeleri bir kadın olarak söylememiştir diye düşünüyorum” dedi. Ancak vücut diliyle de iddiaları doğruladı. Yüz ifadesinden ve seçtiği kelimelerden canının ne kadar sıkkın olduğu rahatlıkla anlaşılıyordu.

Kulislerde konuşulanlar da bu doğrultuda zaten. İmamoğlu bu sözlere çok bozulmuş. Hatta o kadar üzülmüş ki oturmuş CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir mektup yazmış. Adeta içini döktüğü o mektupta “Beni Canan Kaftancıoğlu ile yüzleştirin” ricasında da bulunmuş. Belli ki Kılıçdaroğlu’nun önünde Kaftancıoğlu’ndan hesap sormak ve genel başkanın arkasından iş çeviren adam algısından uzaklaşmak istiyor. CHP’de nefesler tutulmuş, bu yüzleşmenin sonucu bekleniyor.

Kılıçdaroğlu bugün akşam saatlerinde İstanbul’da olacak. Hafta sonuna kadar da İstanbul’da olması planlanıyor. Doğal olarak İmamoğlu ve Kaftancıoğlu da tüm programlarda yanında boy gösterecek. Yani bir yüzleşme kaçınılmaz görünüyor.

Şimdi gözler Kılıçdaroğlu’nda. Bu kavgada ona düşen, müşfik baba rolü. Muhtemelen kavga eden iki haylaz çocuğu karşına alıp, “Ne yapıyorsunuz, siz kardeşsiniz” diyecek. Ve ikiliyi barıştırmaya çalışacak. Ama işi zor. İmamoğlu ve Kaftancıoğlu arasındaki buzlar öyle kolay kolay erimez. Kaftancıoğlu’nun il başkanlığındaki günleri sayılı. Yerine kendisine yakın bir adamını getirmek istiyor. Bir başka kulise göre birlikte hareket ettiği CHP’li dört ilçe başkanına da milletvekili adaylığı için istifa etmeleri talimatını vermiş. Kısacası, koltuktan ayrıldıktan sonra da İstanbul ve parti örgütündeki ağırlığını korumaya çalışıyor. İmamoğlu ile aralarındaki gerilimin temel sebebi, İstanbul özelinde giriştikleri bu parti içi iktidar yarışı. CHP’nin yeni il başkanı belli olana kadar bu kavga daha da alevlenerek devam eder. Ama günün sonunda bu kavganın kazananı Kılıçdaroğlu olur. İstanbul’daki düğümü artık ondan başkası çözemez. Bulduğu çözüme de İmamoğlu ve Kaftancıoğlu da dâhil kimse itiraz edemez.

 

İmamoğlu-Kaftancıoğlu krizinde yeni perde: Kılıçdaroğlu'na mektup yazdı ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu Canan Kaftancıoğlu Kemal Kılıçdaroğlu CHP
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.