İmamoğlu, Financial Times'a '2023'te görevden alınabilirim' dedi! Zafer Şahin tepki gösterdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İngiliz Financial Times gazetesine konuşarak, 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar seçilmesi durumunda, kendisinin görevden alınabileceğini kaydetmişti. Gazeteci Zafer Şahin, bu sözleri yorumlarken İmamoğlu'na, 'Bizim bilmediğimiz bir kusurunuz, bir kabahatiniz mi var? Kanunlar çerçevesinde görevden alınacağınıza dair bir şüpheniz var da ön almaya mı çalışıyorsunuz?' sorusunu yöneltti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İngiliz Financial Times gazetesine verdiği demeçte, 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar seçilmesi durumunda, kendisinin görevden alınabileceğini söyledi. İktidar hakkında, "Aklımızın ucunda bile geçmeyecek birçok şey yaptılar" diyen İmamoğlu, "Seçim iptal eden bir zihniyet her şeyi yapabilir" açıklamasını yaptı.

CNN Türk'te yayınlanan Akıl Çemberi adlı programda konuşan gazeteci Zafer Şahin, İmamoğlu'nun bu sözlerine tepki göstererek, "Türkiye’de muhalefet yapmak isteyen herkes anti Erdoğan’cılık yaparak kendisini kabul ettirmeye ve deyim yerindeyse suyun üzerinde tutunmaya çalışıyor. Ekrem Bey de baktı olmuyor, bu yolu tercih etmiş gibi görünüyor. Ne alaka sizi niye görevden alsınlar?" dedi.

İmamoğlu'na, "Bizim bilmediğimiz bir kusurunuz, bir kabahatiniz mi var? Kanunlar çerçevesinde görevden alınacağınıza dair bir şüpheniz var da ön almaya mı çalışıyorsunuz?" sorusunu yönelten Şahin, programda şunları söyledi:

"Türkiye’de muhalefet yapmak isteyen herkes anti Erdoğan’cılık yaparak kendisini kabul ettirmeye ve deyim yerindeyse suyun üzerinde tutunmaya çalışıyor. Ekrem Bey de baktı olmuyor, bu yolu tercih etmiş gibi görünüyor. Ne alaka sizi niye görevden alsınlar? Ya da bizim bilmediğimiz bir kusurunuz, bir kabahatiniz mi var? Bu eğer yargı konusu olursa, kanunlar çerçevesinde görevden alınacağınıza dair bir şüpheniz var da ön almaya mı çalışıyorsunuz? İnsanın aklına ister istemez böyle sorular da geliyor. Ama görünür gelecekte Türkiye siyasetinin olağan akışında seçilmiş bir belediye başkanının, eğer bir kusuru kabahati yoksa, kanuni çerçevede bir faulu söz konusu değilse niye görevden alınacak? Niye İngiliz basınına böyle bir demeç verme ihtiyacı duyuyorsunuz? Bu tamamen bir imaj düzeltme, kaybolan itibarı, kaybolan özgüveni kazanma, böyle bir mağduriyet algısı yaratarak yeniden 'Ben daha buradayım, ayaktayım' mesajı verme çabası. İfadeleri, dışarıda bırakıldığı cumhurbaşkanlığı iddiasından vazgeçmediğini gösteriyor."

NE OLMUŞTU?

Financial Times, “İstanbul Belediye Başkanı Türk iş dünyasını Erdoğan'a karşı ‘cesur olmaya' çağırıyor” başlıklı bir haber yayınladı. Financial Times'a konuşan İmamoğlu, Türkiye'deki şirket yöneticilerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın alışılmışın dışındaki politikalarına karşı açıkça konuşamamaları nedeniyle kötüye giden ekonomik krizden sorumlu tuttu.

Haberde “Türkiye'de muhalefetin önde gelen isimlerinden biri” olarak nitelenen İmamoğlu, Türkiye'nin “tarihin en önemli ekonomik krizini” yaşadığını vurgulayarak şirket yönetimlerine “cesur olma” çağrısı yaptı. “İş dünyasının hâlâ cesaret gösteremediğini üzüntüyle izliyorum. Ne yazık ki iş dünyasının da bu ekonomik durumda suçu var” diyen İmamoğlu, iş çevrelerinde birçok kişinin Erdoğan'ı eleştirdikleri için cezalandırılmaktan korktuğunu söyledi.

İmamoğlu, “Hesaplarıyla ilgili bir soruşturma başlatılmasından, hukuk dışı mahkemelere maruz kalmaktan ya da olası başka türlü müdahalelerden korkuyorlar” dedi. “Ekonominin yolun sonuna yaklaştığını” belirten Ekrem İmamoğlu, Erdoğan'ın seçimi yeniden kazanması halinde kendisinin görevden alınabileceğini vurguladı. İmamoğlu, gelecek yıl yapılacak seçimde doğru adayı belirlemenin “çok çok önemli” olduğunun altını çizerek “Şu anda hükümet kazanamaz” dedi.

Financial Times da, seçim anketlerinde Erdoğan'a halk desteğinin “tüm zamanların en düşük seviyesinde olduğunu” ifade ederek bazı seçmenlerin muhalefete de inanmadığını yazdı.

İmamoğlu, Financial Times'a '2023'te görevden alınabilirim' dedi! Zafer Şahin tepki gösterdi ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu CNN Türk zafer şahin 2023 Akıl Çemberi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.