İmamoğlu: Beşiktaş'ta yaşanan olay kaza değil kasıt içeriyor

İstanbul Beşiktaş'ta dün bir özel halk otobüsü şoförü durağa dalarak 1 kişinin ölümüne yol açtı ardından da bir kişiyi bıçakladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konuyla ilgili açıklama yaptı. İmamoğlu, "Olay kaza değil, kasıt içeriyor" dedi. Olayın ardından otobüs sistemi mercek altına alındı.

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde dün 1 kişinin ölümüne, 12 kişinin de yaralanmasına sebep olan özel halk otobüsü şoförü, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Yaşanan olayın ardından otobüs sisteminin mercek altına alınacağının sinyalleri geldi.

'KAZA DEMEK DOĞRU OLMAZ'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün konuyla ilgili açıklama yaptı. CNNTürk'e konuşan İmamoğlu, İstanbul'da 5 bin 200’ün üzerinde otobüsün hizmet verdiğini belirterek "Dün yaşanan olaya kaza demek doğru olmaz, olay tümüyle adli bir olay, kasıt içeriyor" dedi.

'YIL SONUNA KADAR BİR ÇALIŞTAY DÜZENLENECEK'

İstanbul'da ulaşıma yönelik rehabilitasyona ihtiyaç olduğunu belirten İmamoğlu, "Toplu taşımaya bütüncül bakma konusunda kararlılıkla yol almamız gerektiğini, sertifika sistemini başlatmamız gerektiğini görüyoruz. Bir nevi tekelleşmiş mülkiyetler var, çok sayıda otobüs bir kişiye ait olabiliyor. Toplu taşıma işindeki bakış açımız her vatandaşımız güvenle o araçlara binmesi" açıklamasını yaptı.

İmamoğlu, bu kapsamda sıkıntıların çözülmesi için yıl sonuna doğru bir çalıştay düzenleneceğini belirtti.

İmamoğlu: Beşiktaş'ta yaşanan olay kaza değil kasıt içeriyor ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu Otobüs
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.