İmamoğlu 'Ayasofya açılmalı' diyemedi

Türkiye günlerdir Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasını tartışıyor. Fatih'in 1453'te fethettiği İstanbul'un bugünkü emanetçisi olan Ekrem İmamoğlu ise video konferansla katıldığı uluslararası panelde Yunan Gazeteci'nin "Ayasofya açılmalı mı?" sorusuna "Evet açılmalı" diyemedi. Bu konuda yetkisi olmadığını belirten, konunun siyasi malzeme yapılmasına karşı olduğunu söyleyen ve topu hükümete atan İmamoğlu, net bir cevap vermeden soruyu savuşturdu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yunanistan'da düzenlenen Delphi Economic Forum'a video konferans aracılığı ile katıldı.

Panelde, Yunan gazeteci Alexis Papachelas, İBB Başkanı İmamoğlu'na "Ayasofya ibadete açılmalı mı? Konuyla ilgili düşünceleriniz nedir?" diye sordu. 

Böyle bir soru karşısında hele de Fatih'in emaneti olan İstanbul'un başında olan bir kişinin net bir cevap vermesi bekleniyordu kuşkusuz. Ancak İmamoğlu net bir şekilde "evet açılmalı" ya da "hayır açılmamalı" demek yerine top çevirmeyi tercih etti. 

İmamoğlu 'Ayasofya açılmalı' diyemedi

İmamoğlu soruya şöyle cevap verdi: 

"Tabi şu anda Türkiye'nin ve dünyanın bambaşka sorunları var. Ülkeler bu noktada süreç yönetimleri ile alakalı bazen iç politika malzemelerine ihtiyaç duyabilirler. Ben ne İstanbul'un ne de Türkiye'nin şu anda böyle bir gündeme ihtiyaç duyduğunu düşünmüyorum. Bazen bu tür konular hassas tartışılmalıdır. Hem tarihsel ölçekte hem de inanç ölçeğinde hassas tartışılmalıdır. Ama şu anda bunun bir iç siyaset malzemesi şeklinde tartışılması da beni şahsen üzmektedir. Bu konu açıkçası bir şehir konseyinin ya da meclisinin konusu değil. Şu anda bizim yetkimiz dahilinde de değil. Tümüyle Kültür Bakanlığı'nın ve Hükümetin yetkisinde olan ve Türkiye'de ibadethanelerin kontrolü de tamamen merkezi hükümetin bir diğer bakanlığına ait. Bu konuda şehrin yorumunun ya da şehrin meclisinde konunun tartışılacağını ya da bir karar noktasında fikrinin sorulacağını merkezi hükümet tarafından düşünmüyorum."

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun verdiği daha doğrusu vermediği cevaba tepki yağdı.

İmamoğlu 'Ayasofya açılmalı' diyemedi - Resim : 2

İmamoğlu 'Ayasofya açılmalı' diyemedi - Resim : 3

İmamoğlu 'Ayasofya açılmalı' diyemedi - Resim : 4

İmamoğlu 'Ayasofya açılmalı' diyemedi - Resim : 5

İmamoğlu 'Ayasofya açılmalı' diyemedi - Resim : 6

İmamoğlu 'Ayasofya açılmalı' diyemedi ile ilgili etiketler İBB Ekrem İmamoğlu Ayasofya Yunan gazeteci delphi economic forum

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.