İmamdan tepki çeken koronavirüs anonsu! Soruşturma başlatıldı...

Diyarbakır'da Kozan Köyü Camii imamı, hayvanlardan koronavirüs bulaşmadığı yönünde sık sık açıklamalar yapılsa da “sokak hayvanlarından koronavirüs geçebileceği” yönünde anons yaptı. Hayvanseverlerin tepkisini çeken anonsa soruşturma başlatılırken, sözlerinin yanlış ifade edildiğini belirten imam, İslam’da hayvanlara merhamet üzerine bir vaaz verdi.

Diyarbakır Sur’da geçtiğimiz günlerde Kozan Köyü Camisi’nden Kürtçe, “sokak hayvanlarından koronavirüs geçebileceği” yönünde anons yapıldı.

Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği (HAYKURDER), anonsu Twitter hesabından paylaşarak tepki gösterdi.

Hürriyet'ten Umut Erdem'in haberine göre bilim insanlarının “Hayvanlardan insanlara corona virüs geçmez” uyarılarına rağmen anonsla sokak hayvanlarının hedef gösterildiğini belirten dernek yönetimi, Diyarbakır Valiliği, Sur Kaymakamlığı ve Sur Müftülüğü ile temasa geçti.

 İlgili imam hakkında Sur Müftülüğü tarafından soruşturma başlatıldığını belirten dernek yönetimi, “Yapılan görüşmelerde kararlar alındı. Sur Müftülüğü marifeti ile ilgili camiden yeni bir anons yapılarak sokak hayvanlarından insanlara koronavirüs geçmediği bilgilendirmesi yapılarak cami imamının yaptığı hatalı bilgilendirme düzeltilecek. Koronavirüs ve önlemleri hakkında hijyen ve koruyucu tedbirler üzerine yeni ve doğru bilgilendirme yapılarak İslam dininde hayvanlara merhamet üzerine de vaaz verilecek” açıklamasını yaptı.

 HATA DÜZELTİLDİ

HAYKURDER temasların ardından önceki gün aynı camiden yapılan son vaazı sosyal medya hesabından paylaşarak, “Aynı camiden akşam saatlerinde Kürtçe ve Türkçe olarak hem düzeltme hem de İslam’da hayvanlara merhamet üzerine vaaz verildi. Diyarbakır Valiliği, Sur Kaymakamlığı ve Sur Müftülüğüne süreç üzerindeki hassasiyetleri nedeni ile teşekkür ederiz” mesajını paylaştı.

İmamdan tepki çeken koronavirüs anonsu! Soruşturma başlatıldı... ile ilgili etiketler Diyarbakır hayvan Koronavirüs Korona İmam vaaz
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.