İlyas Salman'ın acılarla dolu çocukluk yılları... Usta oyuncunu kahreden olay

Küçük yaşta birçok travmatik kayıp yaşayan sanatçı 72 yaşındaki oyuncu İlyas Salman, kardeşlerinin 7'sini yoksulluktan kaybettiğini açıkladı. Salman, kendisinden bir yaş küçük kardeşinin gözünün önünde yanarak öldüğünü anlattı.

Oyuncu İlyas Salman, Armağan Çağlayan’ın YouTube’da yayınlanan Dur Bi Dinle programında konuk oldu. Çocukluğunda birçok travmatik kayıp yaşayan usta oyuncu, programda kendi hayatıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ilyas salman

1949 yılında Malatya’nın Arapgir ilçesindeki bir gecekondu mahallesinde doğup büyüyen Salman, birçok travmatik kayıp yaşadığını ve bunlardan dolayı hastalık hastası olduğunu söyledi:

İlyas Salman'ın acılarla dolu çocukluk yılları... Usta oyuncunu kahreden olay - Resim : 2

''11 KARDEŞİMİN 7'Sİ YOKSULLUKTAN VEFAT ETTİ''

“Babam hamallık yapar, düğünlerde davul çalardı. Annemse ev işçisiydi. 11 kardeşimin 7’si yoksulluk hastalıklarından vefat etti. Verem, kıtlık, kızıl, nezle, grip ve boğmaca gibi... Bir kardeşim gözümün önünde yandı. Annem, biraz uzaktaki çeşmeden su almaya gitmişti. Dışarıdaki kar da 1 metreyi geçmişti. Sobanın üzerinde patates pişiyor, su kaynıyordu. 3-4 yaşlarındaydım. Benden bir yaş küçük kardeşimin eteği sobaya değdi ve tutuştu. Gözümün önünde yandı ve vefat etti. Bu travmayı atlatamadım. Hastalık hastası oldum. Her gün kendime bir hastalık icat ederim. Bir gün kan kanseri olurum, diğer gün kolon. Gecenin kaçı olursa olsun doktora giderim. Çok evhamlıyım. Müjdat Gezen de benim gibidir.”

İlyas Salman'ın acılarla dolu çocukluk yılları... Usta oyuncunu kahreden olay - Resim : 3


''ŞENER ŞEN İLE ASLA ARAM BOZULMADI''

İlyas Salman, sinema camiasından Şener Şen ile arasının asla bozulmadığını anlattı: “Şener Şen ile aramız asla bozulmadı. O benim için Şener Abi, Şener Baba’dır. Zerre kadar bir kırgınlık yaşamadık. Hâlâ iki günde bir telefon ederim. Onun aramasını beklemem. Beni başrol olarak Ertem Eğilmez’e, o önermiştir. Onunla küsmek için nankör olmam lazım.”

''İLK VE SON HIRSIZLIĞIM...''

İlyas Salman, konservatuvar sınavlarına girebilmek için babasına yalan söylediğini itiraf etti: “Öğretmen okulu sınavlarına girip kazanmıştım. Kâğıdın üzerine yaptığım tahribatla evdekilere ‘kazanamadım’ dedim. Ankara Devlet Konservatuvarı sınavına girmek için babamın cebinden 30 lira çaldım. İlk ve son hırsızlığımdır. Ondan sonra babama binlerce katını ödedim.”

 

 

İlyas Salman'ın acılarla dolu çocukluk yılları... Usta oyuncunu kahreden olay ile ilgili etiketler Armağan Çağlayan ilyas salman Dur Bi Dinle
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.