İltihaplı vajina cinsel istek uyandırmaz

Demet Cengiz

Demet Cengiz

İki hastasına nitelikli cinsel saldırı suçundan 23 yıl 4 ay hapis cezası alan ünlü jinekolog Fecri Sevilen’i avukatı başlıktaki argümanla savundu mahkemede. Bir avukat!

İltihaplı vajina cinsel istek uyandırır mı? Gerçekten bilmiyorum. Damacanayı beceren adamlarla aynı ülkede yaşadığımız için bir cevap veremiyorum bu iğrenç argümanı ortaya adan adama. Avukat beye!

Başka bir avukat ise mahkeme salonunda davacı kadınların taklidini yaptı:

“Cinsıl saldırıya uuradık.”

Aynı avukat davacıların 30 yaş üstü, evlenmiş, boşanmış kadınlar olduğunu da hatırlattı.

Başka bir avukat Nazi mahkemelerinden, 27 Mayıs’tan dem vurdu ve talepleri kabul edilmezse cübbesini atıp, mahkemeyi terk edeceğini ilan etti. Tehdit etti yani.

Sanık ise asla cinsel dürtüyle hareket etmediğini söyleyip, aklından intiharlar geçtiğini belirtti.

Sanığın kendi ve avukatları mahkemede bunca şov yaparken, davacıları ağlayarak drama yaratmakla suçladılar.

Yayın yasağı kalktığı için biz bir mahkemede yaşanan kepazeliği konuşabiliyoruz, duyurabiliyoruz şimdi.

***

Cinsel tacizde bulunan arkadaşını korumak için “Vereceği zarar nedir” diye buyurmuş sicili ve itibarı bozuk Sevan Nişanyan görmüş insanlarız biz. Ama yine de geçmeyen bir acemiliğimiz var, şaşırmaya doyamıyoruz!

Kopya çekerken yakalanan hukuk fakültesi öğrencisi Hasan İsmail Hikmet, araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel’i önce kurşunlayıp, sonra bıçaklamıştı. Hikmet, savunmasında Ceren Damar Şenel ile ilişkisi olduğu iftirasını atarak, hayatını çaldığı bir kadının namusuna ve itibarına da göz dikti.

Aydını, avukatı, hâkimi, gazetecisi… Ülkenin güya entelektüel ‘er kişilerinin’ halini görünce gerçekten içim kararıyor.

***

Analitik psikolojinin kurucusu Carl Gustav Jung ile densiz ve hadsiz bir gazeteci röportaj yapmaktadır. Gazeteci Jung’a birlikte çalıştığı, birbirlerinin rüyalarını analiz ettikleri Freud’u sorar ve onun rüyalarını anlatmasını ister. Jung reddedince arsız gazeteci “Ama Freud öleli çok oluyor. Bizimle paylaşabilirsiniz” der. Jung sakin ve nazik bir sesle “Saygı ömürden uzundur” karşılığını verir.

Saygı! Saygı beyler, ömürden uzundur. Sanmayın ki ölüp gidince yaptıklarınızdan kurtulacaksınız. Adınız yaşayacak, hiç olmazsa bu internet çöplüğünde.

Adana’da 26. kez düzenlenen Altın Koza Film Festivali’nde Yaşam Boyu Onur Ödülü alan Zuhal Olcay muhteşem bir konuşma yaptı.

“İnsan hangi işi yaparsa yapsın, eğer kendi karanlık tarafına yeniliyorsa, başkalarının onurunu ve kendi onurunu çiğniyorsa burada bir başarıdan söz etmek mümkün değildir. Çünkü onur insan hayatından uzundur” dedi.

Mesleğiniz her ne olursa olsun, davaları kazanmaya değil onurunuzu kaybetmemeye çalışın.

Diğer Yazıları