İlkokuldan liseye kadar tüm öğrencilere 300 TL kırtasiye yardımı! İşte İBB kırtasiye yardımı başvuru

Ekonomik anlamda dar gelirli ailelerin okuyan öğrencilerine İBB tarafından kırtasiye yardımı yapılıyor. Maddi durumu kötü olan ihtiyaç sahibi ailelerin büyük önem verdiği 300 TL kırtasiye yardımından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri faydalanıyor. İşte, İBB kırtasiye yardımı için başvuru formu…

Dar gelirli ailelerin okuyan öğrencileri için kırtasiye yardımlarına İBB’den de destek geldi. İstanbul il sınırları içerisinde ikamet eden öğrencilere verilecek olan 300 TL kırtasiye yardımı az da olsa ihtiyaç sahibi ailelere destek olacak.

İlkokuldan ortaokula, liseden özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören öğrencilere verilecek olan kırtasiye yardımlarından yararlanabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir.

İlkokuldan liseye kadar tüm öğrencilere 300 TL kırtasiye yardımı! İşte İBB kırtasiye yardımı başvuru

İBB Kırtasiye Yardımı Kimlere Verilmektedir?

İBB kırtasiye yardımından yararlanabilmek için detaylar şu şekildedir:

• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
• İstanbul’da ikamet ediyor olmak
• Şehit çocuğu olmak
• Öksüz ve yetim olmak
• Engelli öğrenci olmak
• Maddi durumu kötü olmak
• Eğitime devam ediyor olmak
• Devlet veya vakıf okullarında burslu okuyor olmak
• İlkokul, ortaokul ya da lise öğrencisi olmak

İBB Kırtasiye Yardımı Başvurusu

İBB kırtasiye yardımı için başvurular internet üzerinden online yapıldığı gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün Avrupa yakasında bulunan Edirnekapı Sosyal yardımlaşma veznesine veya Anadolu yakasında bulunan Selimiye veznesine başvuruda bulunulması gerekmektedir. Bunun yanında mahalle muhtarına da başvuruda bulunabilirsiniz.

İBB kırtasiye yardımı için https://senokudiye.ibb.istanbul/Login.aspx adresi üzerinden online başvuru yapabilirsiniz. Karşınıza gelen sayfada öğrenciye ait TC Kimlik numarası ile ad-soyad girişi yapılarak başvuru işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

İBB Kırtasiye Yardımı Ne Kadar?

İBB kırtasiye yardımı yılda 1 kez olmak üzere ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi gören öğrencilere 300 TL yardım yapmaktadır. Eğer ki Genç Üniversiteli yardımı ise bu rakam 1200 + 1000 + 1000 TL olmak üzere 3 taksit halinde ödenmektedir. İBB kırtasiye yardımından sadece liseye kadar eğitim gören öğrenciler yararlanmaktadır.

İlkokuldan liseye kadar tüm öğrencilere 300 TL kırtasiye yardımı! İşte İBB kırtasiye yardımı başvuru - Resim : 2

İBB kırtasiye yardımından yararlanabilmek için gereken belgeler şu şekildedir:

• Öğrenim Belgesi (Okuldan alınmış onaylı öğrenci olduğuna dair belge)
• Kırtasiye yardımı başvuruda bulunacak öğrencinin kimlik fotokopisi
• Velisinin kimlik fotokopisi
• Engelli öğrenci ise mutlaka engel durumunu gösteren belge

İlkokuldan liseye kadar tüm öğrencilere 300 TL kırtasiye yardımı! İşte İBB kırtasiye yardımı başvuru ile ilgili etiketler İBB Sosyal Yardım kırtasiye yardımı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.