İlkokul, ortaokul ve lise sınavları iptal mi?

İlkokul, ortaokul, lise sınavları iptal edildi mi? Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısında dikkatler ilkokul, ortaokul ve lise sınavlarının ne zaman yapılacağında ve iptal olup olmayacağına çevrildi. Son dakika sınavlar ile ilgili detaylar…

Milyonlarca öğrenci ve veli bugün yapılacak Koronavirüs Bilim Kurulu’ndan gelecek olan sınav hakkındaki son dakika açıklamasını beklemeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı da ilkokul, ortaokul ve liselerde yapılacak olan sınavlar hakkında son görüşlerini paylaşırken karne notlarının da daha önceden açıklandığı gibi ders etkinliklerine katılım puanı ile belirlenecek.

İLKOKUL, ORTAOKUL VE LİSE SINAVLARI İPTAL Mİ?

Milli Eğitim Bakanlığı, koronavirüs salgın sürecinde okulların daha önceden de açıklandığı gibi Şubat ayına kadar tatil ilan edildiğini ve sürecin uzaktan eğitimle devam edeceğini söylemişti. Daha önceden de yapılan açıklamada ilkokullarda sınavların yapılmayacağı karne notlarının da ders etkinliklerine katılıma göre verileceği söylenmişti.

İlkokul, ortaokul ve lise sınavları iptal mi?

Ortaokul ve liselerde birinci döneme ait bir (1) yazılı/uygulama puanları ve performans notları üzerinden ölçme değerlendirme yapılacağı ifade edildi. Sınav notu bulunmayan şubelerin sınavları, okul ortamında ve sosyal mesafe/hijyen tedbirlerine uygun olarak seyreltilmiş gruplar haline gerçekleştirileceği belirtildi.

MEB tarafından, "İlkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim, 2020 – 2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanacağı 22 Ocak 2021 Cuma gününe kadar devam edecektir. Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim süreci, okullardaki sınavlar ve yarıyıl tatili takvimiyle ilgili Bakanlığımız tarafından bazı düzenlemeler yapılmıştır." açıklaması yapıldı.

İlkokul, ortaokul ve lise sınavları iptal mi? ile ilgili etiketler Sınav Okul Sınavlar iptal
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.