İlker Başbuğ'dan 'darbe' ifadesi

Cumhuriyet Gazetesi’nde yer alan röportajda, “Eğer Menderes, 25 Mayıs 1960 günü Eskişehir'de erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi büyük bir olasılıkla önlenebilirdi” sözleriyle darbe imasında bulunan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ‘şüpheli’ sıfatıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmada ifade verdi.

Geçtiğimiz ay yeni çıkardığı kitabın tanıtımı için Cumhuriyet gazetesine konuşan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ tepki çeken bir açıklamaya imza atmıştı.

Başbuğ, "Eğer Menderes, 25 Mayıs 1960 günü Eskişehir'de erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi büyük bir olasılıkla önlenebilirdi" sözleriyle darbe iması yapmıştı. Başbuğ'un ifadeleri üzerine AK Parti teşkilatı tarafından 81 ilde Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunuldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da bu suç duyurularının yapıldığı yerlerden bir tanesiydi. Başsavcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında önemli bir gelişme yaşandı. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek 'şüpheli' sıfatıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade verdi.

AK PARTİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Dün öğle saatlerinde avukatıyla birlikte ifade vermek için Adliye'ye gelen Başbuğ, ifadesinin ardından İstanbul Adalet Sarayı'ndan ayrıldı.

AK Parti Başbuğ'un ifadeleri üzerine yazılı bir açıklamada bulunmuştu. Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"Elbette, en başından beri her dönemde milli iradenin üstünlüğünü hazmedemeyenler olmuştur. Milli irade düşmanlığı, kimi zaman darbeci, kimi zaman vesayetçi, kimi zaman marjinal akımların temsilcisi olarak karşımıza çıkmıştır."

 

İlker Başbuğ'dan 'darbe' ifadesi ile ilgili etiketler İlker Başbuğ Darbe Adnan Menderes ifade
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.