İlkay Gündoğan ve Sane'ye ırkçı saldırı!

Almanya ile Sırbistan arasında oynanan hazırlık mücadelesinde çirkin olaylar yaşandı. Bazı Alman taraftarlar Sane ve İlkay Gündoğan'a ırkçı tezahüratlarda bulundu. Ülkenin ünlü basketbol yorumcusu Andre Voigt yaşananları gözyaşları içerisinde anlattı.

Almanya’da son dönemde göçmen futbolculara yönelik ırkçı saldırılara bir yenisi eklendi. Mesut Özil’e yapılanların ardından bir başka Türk asıllı futbolcu İlkay Gündoğan ile Fransız asıllı Leroy Sane, Sırbistan maçında hedef tahtasına konan isimler oldu.

Almanya’da oynanan ve 1-1’lik beraberlikle sona eren maçta forma giyen iki yıldız futbolcu, zaman zaman Alman taraftarların ıslıklı protestosuna maruz kaldı.

Ülkenin ünlü basketbol yorumcusu Andre Voigt’in Facebook hesabından yayınladığı video ise ülkede infial yarattı. Karşılaşmayı tribünden izlediğini söyleyen Voigt, 3 taraftarın maç boyunca Sane ve İlkay’a ırkçı saldırılarda bulunduğunu iddia etti.

Sane’ye “Bimbo” ve “Neger” diyerek hakaret edildiğini söyleyen Voigt, İlkay Gündoğan’a ise Türkçe saldırıda bulunulduğunu açıkladı. Videonun sonuna doğru gözyaşlarına hakim olamayan Voigt, “Kimse bu söylenenlere engel olmadı. Hiç kimse. Kimse bunlar için tek kelime etmedi. Ve sonunda “Heil Hitler” diye bağırdılar” ifadelerini kullandı.

Videonun yüzbinlerce kez izlenmesi ve paylaşılmasının ardından harekete geçen Alman polisi, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

LKAY GÜNDOĞAN: “TEPKİLERİ ANLAMADIM”

Maçtan sonra olaylarla ilgili konuşan İlkay Gündoğan “Sadece futbol olduğunu anlamamız gerekiyor. Taraftarlar eğlenmek istiyor. biz onları eğlendiremezsek ıslıklar olabiliyor. Bazı tepkileri anlayabilirsiniz ama bazılarını anlayamazsınız. Dürüst olmam gerekirse bu maçta yapılan tepkileri anlamadım” ifadelerini kullandı.

Tepkilere rağmen sahaya odaklanmak istediğini söyleyen İlkay Gündoğan, “Bizler profesyoneliz, yolumuza devam etmemiz lazım. Kolay değil ama bunun altından kalkmayı bilmeliyiz” dedi.

İlkay Gündoğan ve Sane'ye ırkçı saldırı! ile ilgili etiketler Almanya Mesut Özil Sırbistan
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.