İlk yerli aşı Tetanos-difteri nedir? Turk İlaç nerede?

Tetanos-difteri aşısı nedir? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilk yerli aşımız olan tetanos-difteri konusunda bilgilendirmede bulundu. Koca, aşı çalışmalarının Turk İlaç firması tarafından 2015 yılından bu yana sürdürüldüğünü kaydetti. Turk İlaç firması nerede? Turk İlaç sahibi kim? İşte detaylar...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ilk açıklamasında Türkiye’nin ilk yerli aşısı olan tetanos-difterinin uluslar arası standartlarda üretilen ilk yerli aşımız olduğunun müjdesini verdi. Koca, bakanlık tarafından onaylanan aşı çalışmalarının başarı ile sonuçlandığını ve erişkin tipi Tetanos-Difteri aşısının tüm üretim süreçlerinin tamamen yerli imkanlarla tamamlandığını ifade etti.

Ankara’nın Akyurt ilçesinde 2015 yılında başlanan proje kapsamında yüklenici firma Turk İlaç, ilk dolumu 2017’de tamamladı. İyi Üretim Prosesi (GMP) belgesi olan tesislerde antijen üretimi de dahil tüm süreçler yerli imkanlarla tamamlanarak üretime geçildi. Gerekli kalite denetimleri yapılan ve uygunluğu onaylanan erişkin tipi Tetanos-Difteri aşısının ilk teslimatı Bakanlığımıza yapıldı.

Böylece yerli aşı üretiminin gündemde olduğu bir dönemde bu alanda önemli bir başarıya imza atılmış oldu.

Turk İlaç Nerede, Sahibi kim?

TURK İlaç ve Serum Sanayi A.Ş. BATTAL Holding bünyesinde bulunan ve sağlık sektöründe hizmet veren şirketlerimizin en genç üyesidir. 2010 yılında 6800 metrekare kapalı alanda kurulmuş ve artan ihtiyaçlar doğrultusunda 2012 yılında 16.000 metrekare ek tesis inşa edilmiş ve 2015 yılında Türk ilaç sektörü için yepyeni bir değer olan ANKARA Akyurt bölgesinde bugün itibari ile toplamda 56.000 metrekare alanda üretim tesisi ülkemiz hizmetine arz edilmiştir.

Ana faaliyet konusu beşeri ilaç ve ası üretimi olarak belirlenmiş olan TURK İlaç; öncü, dinamik ve profesyonel kadrosu ile üretim tesis yatırımlarını kısa sürede tamamlamıştır.

TURK İlaç; sektöre yeni girmiş olmasına rağmen ülkemiz için stratejik önem arz eden ası üretimi konusunda ilkler arasına girerek Türkiye’nin özel teşebbüs olarak ilk ve tek ası üretim tesisini kurmuştur.

2017 yılında seri üretime üretim tesisimizde başlanmış olan Td aşısıyla ülkemizin difteri tetanoz aşısı dışa bağımlılığına son verilecek olmasının yanı sıra üretimin %70’lik kısmı için ihracat hedeflenmektedir.

Milli aşı üretim projesinin hayata geçirileceği tesislerimizde difteri ve tetanoz aşısı üretimi için temsilcisi bulunduğumuz BB-NCIPD Bulgaristan Firması ile teknoloji transferi anlaşmasını imzalamış ve çalışmalar sürdürülmektedir.

İlk yerli aşı Tetanos-difteri nedir? Turk İlaç nerede? ile ilgili etiketler tetanos-difteri Turk İlaç aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.