İlk uzay ülkesi Asgardia nedir? Başvuru şartları nelerdir?

Dünya tarihinin ‘İlk uzay ülkesi’ olmayı hedefleyen Asgardia'nın devlet örgütlenmesi tamamlandı. Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen törenle Azeri iş insanı Igod Ashurbeyli'nin ilk Devlet Başkanı seçildiği Asgardia nedir? Nerede bulunmaktadır? Başvuru şartları nelerdir? Tüm bu soruların cevapları haberimizin devamında...

Son olarak uzaya otomobil bile gönderen insanoğlunun gelecekte uzayda yaşam sürmek zorunda kalacağı bir gerçek. Başkan Donald Trump'ın ABD Silahlı Kuvvetleri'nin altıncı kolu olarak "Uzay Kuvvetleri" kurma emri vermesinin ardından şimdi de dünyanın "ilk uzay ülkesi" Asgardia'nın ilk Devlet Başkanı seçimi yapıldı. Oluşumun ‘gurusu’ olarak da tanınan Azeri iş insanı Igor Ashurbeyli, Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleştirilen törende Asgardia'nın ilk Devlet Başkanı seçildi.

İlk uzay ülkesi Asgardia nedir? Başvuru şartları nelerdir?

Bugünün insanlık tarihindeki en önemli olaylardan biri olarak kitaplara geçeceğini belirten Ashurbeyli, tüm bakanlıkların ve hükümet kurumlarının da oluşturulduğunu söyleyerek insan türünün kurduğu ilk uzay cumhuriyeti olduklarını ifade etti. peki "İlk Uzay Cumhuriyeti" olan Asgardia nedir? Nerede bulunuyor? Başvuru şartları nelerdir? Devlet yapılanması ve hedefleri nelerdir? İşte bu ilginç oluşumun detayları...

İlk uzay ülkesi Asgardia nedir? Başvuru şartları nelerdir? - Resim : 2

ASGARDIA NEDİR?
Asgardia, insanoğlunun kurduğu ilk "Uzay Cumhuriyeti"dir. Seçili vekillerden oluşan bir meclisi ve üyeleri tarafından oylama ile kabul edilen bir anayasası bulunan Asgardia, gelecekte uzayda koloniler kurabilmeyi hedefliyor. Azerbaycan asıllı bilim ve iş adamı Ashurbeyli'nin 12 Ekim 2016'da kurduğu Asgardia'nın bugün 200 binden fazla üyesi bulunuyor.

Norveç mitolojisinde geçen ve uzayda bulunan 'Asgard Dünyası'ndan adını alan topluluk, şu anda 200 binden fazla üye ile kendini 172. en büyük ülke olarak görüyor.

Devlet yapılanmasını tamamlayan bu "Uzay Cumhuriyeti"nin amacı 5 yıl içinde Dünya yörüngesine bedava internet yayını yapan uydular yerleştirmek, 10-15 yılda da uzay yolculukları için mekikler inşa ederek 25 yıl içinde de Ay’da bir yerleşim yeri kurmak.

Şu anda 200 binden fazla üyesi bulunan ve Birleşmiş Milletler’e üye olmayı da planlayanAsgardia’nın bayrağı ve milli marşı da var.

İlk uzay ülkesi Asgardia nedir? Başvuru şartları nelerdir? - Resim : 3

VATANDAŞLIK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
İlk Uzay Cumhuriyeti'nin vatandaşı olmak ise o kadar da zor değil. Asgardia'nın internet sitesinden ücretsiz kayıt olabiliyorsunuz. Fakat meclise seçilebilmek gibi vatandaşlık ayrıcalıklarından faydalanabilmek için yıllık 100 euro ücret ödemeniz gerekiyor.

Başlangıç olarak gönüllü bağışlarıyla finansman sağlayan Asgardia, ileride oluşturulacak vergi sistemiyle para sorununa çare bulmayı amaçlıyor. Üstelik ‘Devlet Başkanı' Ashurbeyli, vergilerin fahiş oranda olmayacağı konusunda üyelere garanti veriyor.

İlk uzay ülkesi Asgardia nedir? Başvuru şartları nelerdir? - Resim : 4

EN FAZLA ÜYESİ OLAN İKİNCİ ÜLKE TÜRKİYE!
İşte buna şaşıracaksınız! Dünya genelinde 200 farklı ülkeden üyesi bulunan Asgardia'nın en fazla üyesi olan ikinci ülke Türkiye. Toplamda 22 393 üye ile Türkiye, 26 689 üyesi olan Amerika Birleşik Devletleri'nden sonra geliyor.

LOGOSU
Logosunda Eski Mısır Tanrıçalarından Horus(Ra)'a atfedilen Ra'nın Gözü ve altı köşeli bir yıldızı veya bir papatyayı andıran görseller bulundurmaktadır.

Belki de çok yakın olmayan geleceğin gerçeği haline gelecek bu uzay ülkesine vatandaşlık başvurusunu buradan yapabilirsiniz.

İlk uzay ülkesi Asgardia nedir? Başvuru şartları nelerdir? - Resim : 5

IGOR ASHURBEYLI KİMDİR?
9 Eylül 1963'te soylu bir aile olan Ashurbeyov ailesinin çocuğu olarak dünyaya geldi. 1985 yılında Azerbaycan State Oil Academy'den mezun oldu. Daha sonra 1988'de Socium'u kurdu ve şirket sonralarda Socium Holding adını aldı.1990 yılında Moskova'ya taşındı.

1994 yılında SPA Almaz (daha sonra marka ismi GSKB Almaz-Antey olarak değiştirildi) bünyesinde Genel Müdür Yardımcısı, Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı (CEO) olarak görev aldı. 2010 yılında Rusya Devlet Bilim ve Teknoloji Ödülü'nü aldı. SPA Almaz şirketinden 2011 yılında istifa etti. Evli ve bir oğlu var.

12 Ekim 2016 tarihinde, Ashurbeyli Paris'te yine bir basın toplantısında yeni uzay ülkesi Asgardia'yı kurduğunu açıkladı ve kendini "Asgardia'nın Kurucu Başkanı" olarak tanıttı.

İlk uzay ülkesi Asgardia nedir? Başvuru şartları nelerdir? ile ilgili etiketler ilk uzay ülkesi asgardia nedir başvuru şartları nerede bulunuyor
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.