İlk şehidin eşi '15 Temmuz'u anlattı: Kanlı gömlekte kurşun delikleri!

FETÖ'nün darbe girişimi gecesinde 'ilk kahraman şehit' olarak tarihe adını yazdıran Bülent Aydın'ın eşi Şahnaz Aydın, o gece yaşananları anlattı. Aydın, "Gururla söylüyorum, darbenin ilk müdahale edeni, ilk şehidi, ilk kahramanı, ilk Hasan Tahsin'i eşimdir" dedi. Şehnaz Aydın'ın eşi Bülent Aydın, 15 Temmuz gecesi şehit oldu. Şehnaz Hanım, yaşadıklarını, o gece yaşananları paylaştı.

Eşinin ilk vuruluşunun ardından ayağa kalkıp darbecileri durdurmaya çalıştığını ve kendisine isabet eden ikinci kurşunla şehit olduğunu anlatan şehit eşi Şehnaz Aydın, "Kahramanca, gördüğü an silahını çekip, şarjörünü doldurmuş bizim kahraman. Korku yok, şarjörünü dolduruyor. Silah doğrulttuklarını her yerden görüyor. Bülent'e dönmüş en az 5 silah var. Bir tek önüne aracı siper alıyor" ifadesini kullandı.

DRETY

'BÜLENT AYDIN,DARBEYİ DUYURAN ÇATIŞMANIN ŞEHİDİDİR'

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi gecesinde "ilk kahraman şehit" olarak tarihe adını yazdıran Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'ın koruma astsubayı Bülent Aydın'ın eşi Şahnaz Aydın, "Gururla söylüyorum, darbenin ilk müdahale edeni, ilk şehidi, ilk kahramanı, ilk Hasan Tahsin'i eşim Bülent Aydın'dır. 'Genelkurmay'da silah sesleri' diye haberlerin geçtiği, oradaki darbeyi duyuran çatışmanın şehididir Bülent Aydın" diye konuştu.

Topçu Astsubay Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili hazırlanan çatı iddianamede "15 Temmuz'un ilk şehidi" olarak yer aldı.

Şehit Aydın'ın öğretmen eşi Şahnaz Aydın (46), 15 Temmuz gecesi saat 21.44'te Genelkurmay Başkanlığında FETÖ mensubu darbeci askerlerce şehit edildiği belirlenen eşinin o gece yaşadıklarını ve biri 20, diğeri 16 yaşındaki iki çocuğuyla verdiği yaşam mücadelesini anlattı.

Eşinin 15 Temmuz gecesi giydiği kıyafetlerini ilk kez gün yüzüne çıkararak, kurşunların isabet ettiği noktaları gösteren Aydın, kanlar içindeki kıyafetleri işaret ederek, "Eşim her zaman ütülü giyinen, temiz bir insandı. Kıyafetlerini bu şekilde görünce kahroldum" şeklinde konuştu.

"BİZİM İŞİMİZ UZAR, SİZ EVE GEÇİN"

Ayağından geçirdiği operasyon nedeniyle uzun süredir ayağa kalkmamasına karşın, 15 Temmuz günü ilk kez koltuk değneklerinin yardımıyla eşini işe uğurlayabildiğini anlatan Aydın, "O gün çocuklarımla saat 19.00 gibi bir alışveriş merkezine gittik. Saat tam 20.35'te eşimle, bize katılıp katılmayacağını sormak için görüştüm. 'Bizim işimiz uzar. Siz eve geçin' dedi. Bu son konuşmamızdı. 21.00 gibi eve geldik ama televizyon açmamıştık. Saat 22.00'de kızımın arkadaşının telefonu üzerine olanları öğrendik. Televizyonun karşısında ülkemiz için dua etmeye başladık" ifadesini kullandı.

İlk şehidin eşi '15 Temmuz'u anlattı: Kanlı gömlekte kurşun delikleri! ile ilgili etiketler Şehit Darbe 15 Temmuz hasan tahsin şehnaz aydın bülent aydın
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.