İlk kez SuperHaber duyurmuştu! SMO Libya yolunda

SuperHaber, geçtiğimiz günlerde Libya'ya Türk askerinin yanı sıra Suriye Milli Ordusu (SMO) askerlerinin de gönderilme ihtimali olduğunu yazmıştı. Reuters'ın son dakika koduyla geçtiği habere göre, Türkiye, Libya'daki Türk şirketlerinin güvenliğini korumak için SMO askerlerini Trablus'a göndermeyi planlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Al Sarraj arasında "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması" anlaşması imzalanmıştı. Anlaşmayla bu iki ülke, İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ın planlarını altüst etmişti.

TEZKERE MECLİS'E SUNULDU

Erdoğan, Trablus hükümetinin istemesi halinde Mehmetçiğin gönderileceğini duyurmuştu. BM tarafından meşru olarak kabul edilen Trablus hükümetinden ise resmi talep gelmiş ve Libya tezkeresinin tarihi öne çekilerek 2 Ocak'ta TBMM'de oylanmasına karar verilmişti.

 SMO DA LİBYA'YA GİDECEK

Bu gelişmeler yaşanırken İngiliz haber ajansı Reuters'ta yer alan son dakika haberi gündeme bomba gibi düştü. Ajansa konuşan üst düzey 4 Türk yetkili, Türkiye'nin Suriye Milli Ordusu (SMO) askerlerini Trablus'a göndermeyi planladığını açıkladı.

İlk kez SuperHaber duyurmuştu! SMO Libya yolunda ile ilgili etiketler Türkiye Libya Suriye Milli Ordusu smo
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.