İlk kez oy kullanacak gençlerin tercihi AK Parti!

MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin kurucusu Özer Sencar, 2018 seçimlerinde yaşı tutmayan gençlerin siyasi parti tercihlerine ilişkin bir analiz yayınladı. Buna göre genç katılımcıların yüzde 25.4'ü, bu pazar seçim olsa oyunu AK Parti'ye vereceğini söyledi.

MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin kurucusu Özer Sencar, Ocak 2020'den Haziran 2021'e kadar gerçekleştirilen 18 aylık Türkiye'nin Nabzı araştırmasının datası birleştirilerek yapılan analizi paylaştı.

2018'DE YAŞI SEBEBİYLE OY VEREMEYENLER HESABA KATILDI

24 Haziran 2018'deki seçimlerde yaşı tutmadığı için oy kullanamayan gençlere ilişkin verilerin yer aldığı analizde, 'Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?' sorusuna verilen cevaplar değerlendirildi.

AK PARTİ YÜZDE 25.4 İLE BİRİNCİ SIRADA

Analize göre, katılımcıların yüzde 25.4'ü 'AK Parti' yanıtını verdi.

Katılımcıların yüzde 21.7'si 'CHP', yüzde 7.4'ü 'MHP', yüzde 4.1'i 'HDP'yi tercih edeceğini söyledi. İYİ Parti'ye oy vereceğini belirtenlerin oranı yüzde 3.6 olarak belirlendi.

GRİ BÖLGEDEKİ SEÇMEN İSE ÇOĞUNLUĞU OLUŞTURUYOR

Kararsızların oranının yüzde 10 olduğu analizde, 'protesto oy' diyenlerin oranı yüzde 12, cevap vermeyenlerin oranı ise yüzde 10.9. 

Yani seçmenin %32.9'u bir partiye olan seçmen bağlılığını göstermiyor.

İlk kez oy kullanacak gençlerin tercihi AK Parti! ile ilgili etiketler AK Parti Erdoğan Anket araştırma akp matropoll gençler ilk oylar
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.