İlk kar tatili haberi o kentten geldi!

TEM ve D-100 yollarının Bolu Dağı geçişinde etkili olan yoğun kar yağışı ulaşımda zaman zaman aksamalara neden oluyor. Yılın ilk kar tatili haberi de Bolu'ya komşu olan Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinden geldi. Gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı sonrasında eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği duyuruldu.

Bolu’da dün başlayan kar yağışı gece boyunca etkisini sürdürdü. Kent merkezi beyaz örtüyle kaplandı. Kar, İstanbul - Ankara arasındaki en önemli geçiş noktası Bolu Dağı’nda da gece boyunca etkisini sürdürdü. TEM ve D-100 yolu tamamen karla kaplandı. 900 rakımlı bölgede yeşil alanlarda kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı. Karayolları ekipleri, TEM ve D-100’de küreme araçlarıyla kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı.

kar

ULAŞIMDA AKSAMALAR YAŞANDI

Güzergahın bazı kesimlerinde 3 şeritli yol, tamamen beyaza büründü. Bazı bölümlerde ise yolun sol şeridi, kar nedeniyle trafiğe kapandı. Sabaha karşı 05.00 sıralarında TEMin Kaynaşlı Gişeleri ile Bolu Dağı Tüneli arasındaki rampada Ankara yönünde 3 TIR, kar nedeniyle yolda kaldı. Yol ulaşıma kapandı. Ankara yönüne giden araçlar Kaynaşlı Gişelerinden D-100’e yönlendirildi. Yaklaşık 15 dakika kapalı kalan yol, TIR’ların kaldırılmasıyla yeniden açıldı. Sürücüler, TEM’in Bolu Dağı Tüneli mevkisinde, elektronik levhalarla hız yapmamaları konusunda uyarıldı. Trafik ekipleri de yol üzerinde denetimlerini artırdı.

kar2

D-100'DEN TIRLARIN GEÇİŞİNE İZİN VERİLMİYOR

Kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığı Bolu Dağı'nın Elmalık Kaynaşlı mevkisinde, trafik ve karayolları ekipleri tarafından kontrol noktası oluşturuldu.

Ekipler tarafından yapılan kontrollerde ağır tonajlı tırların İstanbul ve Ankara istikametine gidişlerine izin verilmiyor.

Tırlar, yol güzergahlarında bulunan araç park alanlarına yönlendiriliyor. Karayolları ekiplerinin bölgede karla mücadele çalışması devam ediyor.

bolu_

İLK KAR TATİLİ DÜZCE'DEN

Gece saatlerinde tüm yurdu etkisi altına alan soğuk ve kar yağışlı hava Düzce’de de etkisini gösterdi. Düzce'nin Kaynaşlı ve Yığılca ilçelerinde gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı sonrasında eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği duyuruldu.

İlk kar tatili haberi o kentten geldi! ile ilgili etiketler Bolu Düzce Kar tatili
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.