İlk kar düştü! Her yer beyaza büründü

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde bulunan Dede Kavak Yaylası'nda yılın ilk karı yağdı. Yayla kısa sürede beyaza bürünürken, yerde 2-3 santimetre kalınlığında bir kar örtüsü oluştu.

Alaşehir'e bağlı Horzumalayaka Mahallesi Dede Kavak Yaylası'na yılın ilk karı düştü.

Akşam saat 17.00 sıralarında başlayan kar yağışı kısa sürede yerde 2- 3 santimetre kalınlığında beyaz bir örtü oluşturdu.

1300 rakımlı Dede Kavak Yaylası beyaza bürünürken, yaylada bulunan koyun sahipleri de manzarayı cep telefonuyla görüntüledi.

İlk kar düştü! Her yer beyaza büründü

Koyunları ile birlikte yaklaşık 8 aydır yaylada bulunan Mesut Çakır, "Yaylada ceviz, kestane, elma ağaçlarımız ve koyunlarımız var.Yaklaşık 8 ay önce çıktığımız yaylada, karın yağmasıyla yayladan ayrılma zamanının geldiğini gördük. Havalar birden soğudu, önce yağmur yağdı ardından akşam saatlerinde birden kar yağmaya başladı. Kar yağması, bizim göç zamanımızın geldiğini gösteriyor, en kısa zamanda mahalleye göçeriz. Bu gün kar yağınca, bu ilk karı anılaştırmak için, hatıra fotoğrafları çektik, sosyal medyada paylaştık. Mahsül olarak ürünleri kaldırdık, sadece hayvanlarımızla buradayız. 1300 rakımlı yaylamızdan kısa sürede taşınırız" diye konuştu.

İlk kar düştü! Her yer beyaza büründü ile ilgili etiketler Manisa Alaşehir yayla kar yağdı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.