"İlk kabinede Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3 talimat aldım" diyen Bakan Ersoy bu görevleri tek tek açıkladı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ilk kabinede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine 3 talimat verdiğini söyleyerek bu görevleri açıkladı. Bakan Ersoy, " Cumhurbaşkanımız bana CSO binası, AKM ve Rami Kışlası görevlerini verdi. İkisi tamamlandı, biri için de kolları sıvadık" ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yeni Atatürk Kültür Merkezi'nde AKŞAM Gazetesi ekibini ağırladı.

Yapıyı 2.5 yıl gibi rekor bir sürede tamamladıklarının altını çizen Ersoy, bakan olarak atandıktan sonra düzenlenen ilk kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine 3 görev verdiğini anlattı.

"13 KASIM'DAN SONRA RAMİ'Yİ BİTİRMEK İÇİN ÇABALAYACAĞIZ"

Ersoy, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın ilk talimatı Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası, ikincisi Atatürk Kültür Merkezi, üçüncüsü ise Rami Kışlası'nın yerine yapılacak İstanbul Kütüphanesi'ydi. İlkini Aralık 2020'de tamamladık, şimdi AKM'yi yaptık. 13 Kasım'dan sonra da tüm enerjimizle Rami'yi bitirmek için çabalayacağız" dedi.

 

İSTANBULLU DA ANKARALI DA AYNI ETKİNLİKLERİ İZLEYEBİLECEK

Bakan Ersoy, AKM ve Kültür Yolu projesiyle ilgili şu detayları verdi:

AKM için yetkin isimlerden oluşan bir kültür-sanat kurulu oluşturuyoruz. Yönetim işi onlarda olacak.

Yabancı, prestijli orkestralar ve organizasyonlarla görüşüyoruz. İlk şartımız "AKM'de konser verecekseniz, Ankara CSO'da da vereceksiniz" oluyor. Yani şunun sözünü verebilirim; İstanbullu da Ankaralı da aynı etkinlikleri izleyebilecek.

Etkinlikler kapalı gişe, tüm salonları günde 3 etkinlik yapacak şekilde dizayn ettik, öyle planlayacağız.

Vatandaşın ilgisi büyük. Günde 1500 kişi sırf fotoğraf çektirmek için geliyor. Bir süreliğine sabah 10.00-13.00 arası bu ziyaretçilere kapıları açtık.

 

ÖĞRENCİLERE YÜZDE 50 İNDİRİM

Fiyatlandırmalar oyunların maliyetine, çapına göre değişecek. Ama her durumda öğrencilere yüzde 50 indirim yapacağız.

Galataport'tan AKM'ye uzanan 4 km'lik kültür yolu projesini hayata geçiriyoruz. Galata Kulesi bu rotada. Kule şu an Topkapı Sarayı kadar ziyaretçi alıyor.

2-14 Kasım arasında Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'ni düzenliyoruz. Bunun benzerini İlkbahar'da da yapacağız. Zaten festival tarihleri ilkbahar ve sonbahar da olacak şekilde sabitlenecek.

AKM'de müzik kayıt odası yaptık. Genç müzisyenler burayı kullanabilecek ve uygun şartlarda profesyonelliğe adım atabilecek.

"İlk kabinede Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3 talimat aldım" diyen Bakan Ersoy bu görevleri tek tek açıkladı! ile ilgili etiketler Mehmet Nuri Ersoy Erdoğan AKM bakan ersoy talimat kabine
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.