İlk insansı robot Asimo öldürülecek!

Dünyanın ilk insansı robotlarından Asimo için artık yolun sonu göründü. Üretici Honda, projeyi sonlandıracağını ama Asimo`nun teknolojisinin başka ürün ve hizmetlerde yaşayacağını duyurdu.

En son 2011'de ağır bir revizyon geçirerek, şu anki halini alan robot Asimo, o tarihten bu yana ciddi bir güncelleme görmemişti. Üretici Honda'nın Asimo projesini arka plana attığı söyleniyor olsa da resmi ağızlardan bu konu hakkında bir açıklama yapılmamıştı. Kyodo News'in haberine göre, firma Asimo projesini noktalama kararı aldı.

Honda, ticari bir ürün olarak gelecek görmediği Asimo'nun fişini çekecek. Ancak robot teknolojisinin ve yapay zekanın başka ürünlerde kullanılacağının da altı çiziliyor. Honda'nın 2030 vizyonunda robot ve yapay zeka teknolojilerinin, mobilite ve enerji çözümleriyle birlikte geniş bir payı var.

HONDA BAŞKA BİR ROBOT GELİŞTİRECEK Mİ?

Günümüzde robotların sesi hiç olmadığı kadar yükselmeye başladı. Suudi Arabistan'ın vatandaşlık verdiği robot Sophia, insansı robotların öncüsü konumuna yerleşti. Honda'nın durdurulan Asimo projesiyle bu alanda üretime dur deyip demeyeceği merak konusu fakat Kyodo News'in haberine göre bir Honda yetkilisi, firmanın Asimo adı taşımayan 2 ayaklı bir başka robot geliştireceğini dile getirdi. Önümüzdeki dönemde söz konusu robot hakkındaki ilk detayların ortaya çıkmasını bekliyoruz.

İlk insansı robot Asimo öldürülecek! ile ilgili etiketler Honda asimo
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.