İlk etapta 115 jeneratör gitti! İSO Anadolu ve Avrupa yakasında iki toplama merkezi kurdu

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaşanan, bölgedeki birçok il ve ilçede binlerce vatandaşımızın can kaybına ve büyük yıkıma yol açan depremlerin yaralarını sarmak için, İSO Meclis Üyeleri ve Meslek Komitesi Üyeleri ile birlikte tam bir seferberlik ruhuyla yardım çalışmalarına başladı. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Depremin yaşandığı 6 Şubat Pazartesi erken saatlerden itibaren çalışmalarını TOBB, AFAD ve İstanbul Valiliği’nin koordinasyonunda yürüten İSO, üyelerinin katkıları ile deprem bölgesine gönderilecek yardımlar için öncelikle İstanbul Anadolu Yakası ve Avrupa yakasında iki “Yardım Toplama Merkezi” kurdu. 

İlk etapta 115 jeneratör gitti! İSO Anadolu ve Avrupa yakasında iki toplama  merkezi kurdu

Depremin yaşandığı 6 Şubat Pazartesi erken saatlerden itibaren çalışmalarını TOBB, AFAD ve İstanbul Valiliği’nin koordinasyonunda yürüten İSO, üyelerinin katkıları ile deprem bölgesine gönderilecek yardımlar için öncelikle İstanbul Anadolu Yakası ve Avrupa yakasında iki“Yardım Toplama Merkezi” kurdu. 

Odakule Genel Merkez’deki İSO Deprem Koordinasyon Merkezi’nin yönettiği bütün çalışmalar kapsamında dünden bu yana deprem bölgesine İSO tarafından şu yardımlar gönderildi:

115 adet jeneratörü bölgeye sevk etti. Jeneratör sevkiyatı devam edecek.  İkinci partinin hazırlıkları bitmek üzere, tamamlandığında hızla yola çıkarılacak. 

648 adet tüp üstü soba ve ısıtıcı sevk edildi. Ek olarak 576 adet ısıtıcı daha 8 Şubat Çarşamba günü sevk edilecek.

6.000 adet battaniye sevk edildi. Ek olarak 7.000 adet battaniye daha birkaç gün içinde bölgeye gönderilecek.

32.400 adet soğuk sandviç gönderildi. Bu akşam (7 Şubat Salı) 32.400 adet daha gönderilecek.
 
İSO bir yandan bu yardımları bölgeye en hızlı şekilde ulaştırırken diğer yandan iki toplama merkezinde üyelerinden gelen giysi ve diğer ihtiyaç malzemelerini de teslim almaya devam ediyor. 

İSO, depremin ilk gününde üyelerine yaptığı bir duyuru (https://www.iso.org.tr/haberler/diger-haberler/istanbul-sanayi-odasi-iso-uyelerinin-deprem-bolgesine-yardimlarini-organize-etmek-icin-deprem-koordinasyon-merkezi-kurdu/)  ile deprem bölgesinde ağırlıklı olarak tüplü soba-ısıtıcı ve battaniye olup kışlık giysi ve ayakkabılar, mont, bere, eldiven, çocuk bezi, yatak, nevresim takımı, yastık, hijyen setine ihtiyaç duyulduğunu bildirmişti. 

KOORDİNASYON MERKEZİ TELEFONLARI

Duyurunun yapıldığı 6 Şubat Pazartesi gününden bu yana toplama merkezlerine yardımlar yoğun bir şekilde geliyor ve İSO da bu yardımları AFAD, İstanbul Valiliği ve TOBB koordinasyonunda çok hızlı bir şekilde deprem bölgesine ulaştırıyor. 
İSO, ayrıca yardım malzemesi elinde olmayan ancak temin etmek isteyen üyelerine bu ihtiyaçları nasıl temin edebileceklerine ilişkin olarak da yardımcı olunacağını açıkladı. İSO’dan yapılan duyuruda konuyla ilgili İSO Deprem Koordinasyon Merkezi ile irtibata geçilmesi çağrısında bulunarak aşağıdaki irtibat bilgilerini paylaştı. 
 
İstanbul Sanayi Odası

İSO Deprem Koordinasyon Merkezi İrtibat: 

Recep Babacan: (538) 2398306 / (212) 252 29 00 Dahili : 200
Şeyma Gülsezer Çalışkan:  (530) 1711791 / (212) 252 29 00 Dahili 203
Nezahat Vıcıl:           (505) 316 36 46 / (212) 252 29 00 Dahili 205

Avrupa yakası toplama merkezi adres:

İstanbul Sanayi Odası Endüstriyel Tasarım ve Prototipleme Merkezi - İkitelli OSB Pik Dökümcüler Sanayi Sitesi sokak, Tem34 İkitelli İç Kapı No :3 Başakşehir / İstanbul

Anadolu yakası toplama merkezi adres:

İMES Sanayi Sitesi A Blok 102 sokak No:9 Ümraniye / İstanbul

 

İlk etapta 115 jeneratör gitti! İSO Anadolu ve Avrupa yakasında iki toplama merkezi kurdu ile ilgili etiketler ekonomi İSO deprem Kahramanmaraş
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.