İlk Cuma Namazı Ne Zaman ve Nerede Kılındı?

İlk Cuma Namazının ne zaman ve nerede kılındığı müslümanlar tarafından mütemadiyen merak edilmektedir. Cuma günleri müslüman erkeklere farz olan cuma namazı, cemaatle kılınması gereken bir namazdır. Peki İlk cuma namazı nerede kılındı?

İlk Cuma namazı nerede kılındı sorusu, İslam dinine inanan birçok müslümanın merak ettiği sorulardandır. Her Cuma cemaatle kılınması gerekir. Kuran-ı Kerim'de Cuma namazı ile ilgili bulunan ayetlerde bu namazın önemi vurgulanmıştır. Cuma namazı vaktinde alışverişin dahi yapılmaması tavsiye edilmiştir.

Peki İlk Cuma namazı nerede ve ne zaman kılınmıştır? İşte yanıtı


İLK CUMA NAMAZI NEREDE VE NE ZAMAN KILINDI?

Cuma müslümanlar için kutsal bir gündür. Bu günde kılınan Cuma namazı iki rekat olarak kılınır. Cuma namazından önce hutbe okunur ve tüm müslümanların dinlemesi gerekir. Cuma günleri yapılan ibadetler, İslam dininden önce de arapların yaptıkları ibadetlerdendir.

İlk Cuma Namazı Ne Zaman Ve Nerede Kılındı?

Cuma Suresi'nin inmesinin ardından müslümanlara farz olarak gönderilmiştir. Hz. Muhammed (SAV) Medine'ye yakın olan bir bölgede Salim bin Avf bölgesinde Ranuna isimli vadide Beni Salim isimli Mescidde ilk defa Cuma hutbesi okumuştur. Ardından da Cuma namazı kılınmıştır.

İlk Cuma Namazı Ne Zaman ve Nerede Kılındı? ile ilgili etiketler cuma ilk cuma namazı nerede kılındı ilk cuma namazı ne zaman kılındı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.