İlk "cansız et" restoranı İsrail'de açıldı

´The Chicken´ adlı restoran hayvan kesimi yapmayan SuperMeat'ten elde ettiği et ile ilk "cansız et" restoranını İsrail'de açtı. Restoranda ürünlerin hala test aşamasında olduğu için masalar önceden rezerve ediliyor ve müşteriler ödeme yapmıyor. Öte yandan bazı hahamlar laboratuvarda yetiştirilen etin, geleneksel kaşer eti şartlarına mikroskobik olmasından dolayı uymadığını belirtiyor.

´The Chicken´ adlı restoran ilk "cansız et" restoranını İsrail'de açtı.

Tel Aviv merkezli restoran etlerinin bazılarını 2015 yılında kurulan SuperMeat’ten temin ediyor. Hayvan kesimi yapmayan SuperMeat, geleneksel et üretimine göre çevreye daha duyarlı ve daha ekonomik olduğunu iddia ediyor.

İlk "cansız et" restoranı İsrail'de açıldı

The Chicken'ın menüsünde SuperMeat fabrikasında yetiştirilen tavuklardan yapılmış iki adet çıtır tavuk filetolu hamburger yer alıyor. SuperMeat CEO'su Ido Savir verdiği demeçte, "Tavuk burgerlerin dışının gevrek içinin ise yumuşak ve sulu olduğunu’’ belirtti.

Bazı hahamlar, laboratuvarda yetiştirilen etin geleneksel kaşer eti şartlarına mikroskobik olmasından dolayı uymadığını belirtti.

İlk "cansız et" restoranı İsrail'de açıldı ile ilgili etiketler İsrail cansız et restoranı The Chicken
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.