İlhan Oklu'nun derdine yargı derman oldu!

Kansere yakalanan ve tedavisi için mal varlıklarını satan işçi emeklisi İlhan Oklu, ilaç parasını karşılamayan SGK'ya açtığı davayı kazandı. Şimdi sıra kansere açtığı savaşta...

İstanbul Maltepe’de yaşayan 68 yaşındaki İlhan Oklu, üç yıl önce akciğer kanserine yakalandı. İşçi emeklisi olan Oklu, 45 kez kemoterapi, 10 kez radyoterapi tedavisi gördü.

Kanserin sıçradığı anlaşılınca Sağlık Bakanlığı’nın izniyle Ağustos 2017’den itibaren ilaç tedavisine başladı.

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre: Dört çocuk babası Oklu’nun, 23 bin TL olan ilacı 21 günde bir alması gerekiyordu. İlacı Sosyal Güvenlik Kurumu karşılamadığı için evini ve dairesini satarak tedavisine devam etti.

ÖDEDİĞİ PARAYI FAİZİYLE ALACAK

Oklu, Avukatı Mehmet Ümit Erdem aracılığıyla SGK’ya dava açtı. İstanbul Anadolu 20’nci İş Mahkemesi, 28 Kasım’da verdiği kararda, Oklu’nun bugüne dek ödediği 134 bin 483 TL’nin faiziyle beraber ödenmesine ve ilacın tedavi bitene kadar SGK tarafından karşılanmasına karar verdi.

Avukat Erdem, ilaç sayesinde Oklu’nun hayata döndüğünü belirterek, şunları söyledi: “Sağlık Bakanlığı’nın olumlu yazısına rağmen SGK ilacı karşılamadığı için Oklu evini satmak zorunda kaldı. Bu para da hızla tükeniyordu. Mahkemenin kararı, kendisi gibi binlerce kanser hastasına umut oldu. Bilimsel raporlara dayanan bu kararı sonrası SGK’nın acil olarak ilacı ödeme listesine alması gerekir.”

 

İlhan Oklu'nun derdine yargı derman oldu! ile ilgili etiketler İsmail Saymaz Maltepe SGK kanser dava
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.