'Azerbaycan piyangosu Demirören'e verilecek'

Gelen son dakika haberine göre; Türkiye'de Milli Piyango'nun işletme hakkını 10 yıllık süreyle devralan Demirören Grubu, Azerbaycan'da da benzer bir adım atıyor. İddiaya göre; İlham Aliyev hükümeti, devlete ait piyango şirketinin yönetimini Demirören'e verme kararı aldı.

Dünya gazetesinden Kerim Ülker'in haberine göre; Azerbaycan devleti, piyango şirketinin yönetimin haklarını Demirören Grubu'na verme kararı aldı.

Gruba ait YMT Şans BV isimli şirket, Azerbaycan yönetimine ait Azerlotereya'yı 6 ay içersinde devralacak.

Söz konusu gelişmeyi resmileştiren kararname Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından da imzalandı.

İTALYAN ORTAĞIYLA MİLLİ PİYANGO'YU DEVRALMIŞTI

Şans oyunlarına yatırım yapma kararı alan Demiören Grubu, 2019 senesinde Türkiye Varlık Fonu'nun Milli Piyango oyunları için açtığı hizmet alımı sözleşmesine teklif yapmış ve en iyi teklifle ihalenin sahibi olmuştu.

İşletim hakkı, 2020 senesi için 9 milyar 320 milyon TL tutarında asgari hasılat taahhüdü ve bayi komisyonları da dahil olmak üzere yüzde 9.5 komisyon oranıyla Demirören ve İtalyan ortağının oluşturduğu Sisal-Şans Ortak Girişimi vermişti.

MİLLİ PİYANGO NEDİR?

Önceden basılmış olan Milli Piyango biletlerini satın alarak ikramiye elde edebileceğin Milli Piyango, tamamen şans üzerine kurulmuştur. Her bir biletin üzerinde 0 ile 9 arasındaki rakamların sıralı yazılması ile oluşmuş bir sıralı numara vardır.

Tam, yarım veya çeyrek bilet satın alarak eğlenceye dahil olabilir; aldığın biletin türüne göre ikramiye kazanabilirsiniz.

 

'Azerbaycan piyangosu Demirören'e verilecek' ile ilgili etiketler Yıldırım Demirören Azerbaycan Demirören Holding Milli Piyango İlham Aliyev
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.