İlginç araştırma: Tatile hava atmak için gidiyoruz!

Hotels.com'un Mobile Travel Tracker araştırmasına göre bu tatili cep telefonlarımıza yapışık biçimde geçiriyoruz; hatta telefonlarımıza güneşlenmekten bile daha fazla zaman ayırıyoruz.

Araştırma, tatilde telefonlarımıza günde ortalama 3 saatin üzerinde, güneşlenmeye ise günde ortalama 3 saatten az vakit ayırdığımızı gösteriyor.

En ilginç sonuçlardan biriyse, tatilcilerin yüzde 8'inin her gün telefonlarıyla ortalama 5 saatin üzerinde ilgileniyor olması. Diğer yandan araştırmaya katılan Türk gezginlerin yüzde 35'i, tatil sırasında takipçilerine hava atmak için sosyal medyada fotoğraf paylaşımı yapacağını söylüyor.

Yüzde 24 ise arkadaşlarını kıskandırabilmek için gittikleri yerlerde sosyal medya üzerinden check-in yapacağını itiraf ediyor. Diğer yandan Mobile Travel Tracker'a göre, tatilcilerin yüzde 86'sı seyahat esnasında arkadaşlarının sosyal medya paylaşımlarını takip ediyor. Tatildeyken en çok kullanacağımız sosyal medya platformları ise sırasıyla şöyle:

Facebook (yüzde 92), Instagram (yüzde 73), Twitter (Yüzde 68), Google + (yüzde 42) ve Snapchat (yüzde 26). Hotels.com Kıdemli Mobil Direktörü Dan Craig, sonuçları şöyle değerlendirdi:

"Gelişen teknoloji nedeniyle cep telefonları günümüzdeki modern gezginlerinin hayatında önemli bir role sahip oluyor. Cep telefonlarının bu etkisi, gezginler için seyahatin ilk aşaması olan otel rezervasyonu aşamasında başlıyor. Günümüzde gezginlerin yüzde 42'si otel rezervasyonlarını cep telefonu veya mobil cihazlar üzerinden gerçekleştiriyor. Araştırmamızın bu yeni sonuçları ise, başta 18-30 yaş arasındaki genç kuşak olmak üzere, gezginlerin tatil sırasında telefonlarına gezip dolaşmaktan ya da güneşin tadını çıkarmaktan daha fazla vakit ayıracağını gösteriyor."

İlginç araştırma: Tatile hava atmak için gidiyoruz! ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.