İlgezdi ailesinin daire sayısı 54'e çıktı!

Rüşvet ve yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı'nca görevden alınan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin, belediyeyi 82 milyon TL zarara uğrattığı belgelendi. İddiaya göre, İlgezdi ailesinin üzerine kayıtlı daire sayısı da 54'e yükseldi!

Sabah'tan Kenan Kıran'ın haberine göre; İçişleri Bakanlığı Mülkiye müfettişleri, Ataşehir Atatürk Mahallesi Emekevler bölgesinde gerçekleşen kentsel dönüşüm projesinde Ataşehir Belediyesi'nin belediyeye ait 82 milyon TL'yi nakit ve peşin alması gerekirken yüklenici firmaya bıraktığını tespit etti.

Müfettişlerin raporunda, belediyenin emsalden kaynaklanan inşaat alan artışında yarı yarıya olması gereken paylaşımda 77 adet daire alırken, yüklenici firmanın 133 daire ve 4 dükkan aldığına dikkat çekildi.

AİLE BOYU RANT

Skandal bununla da bitmiyor. Ataşehir Belediyesi haklarının yüklenici firmaya geçmesine göz yuman Battal İlgezdi'nin eşi CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'nin kardeşi Duygu Akkuş, yüklenici firma tarafından inşa edilen Trendist Ataşehir'den iki daire sahibi oldu.

Gamze Akkuş İlgezdi'nin annesi Remziye Akkuş da, Trendist Ataşehir'in en büyük ve pahalı dairesinde oturuyor.

DAİRE SAYISI 54'E ÇIKTI

Öte yandan, Kenan Kıran daha önce, Gamze ve Battal İlgezdi'nin üzerlerine kayıtlı 49 lüks daire ve rezidans (35'i Gamze İlgezdi ve ailesinin) olduğunu haberleştirmişti.

Kıran, sosyal medyada son yaptığı paylaşımda ise "Gamze-Battal İlgezdi ve ailesinin üzerilerine kayıtlı daire/rezidans sayısı 54’e çıktı..." ifadelerini kullandı.

 

İlgezdi ailesinin daire sayısı 54'e çıktı! ile ilgili etiketler CHP Ataşehir
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.