İletişimde devrim! Kuantum telefonlar geliyor

Çinli GSM operatörleri China Telecom ile Guodun Quantum şirketleri iletişim sektöründe devrim yaratacak bir proje için güçlerini birleştirdi. İki şirket ortak yönettiği proje ile geliştirdikleri kuantum teknolojisine sahip telefonu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu yılın sonu ya da 2021'in başında piyasaya sürülmesi beklenen yeni telefon dünyanın adım adım geçmeye başladığı 5G pazarını da sarsacak.

Çinli telefon operatörü China Telecom ve Guodun Quantum'un, güvenli kuantum aramalarını destekleyen akıllı telefon üretme için ortaklık kurdu. 

Üretilecek cihazın, kitlesel tüketiciye hedef alacağı belirtiliyor. Kuantum teknolojisine sahip olacak akıllı telefonun bu yıl sonunda ya da 2021 yılının başında piyasaya sürülmesi için çalışmaların aralıksız sürdüğü ifade ediliyor.

Teknoloji analistleri, piyasaya sürülecek bu yeni cihazın sektörde devrim oluşturma potansiyeline sahip olduğunu vurguluyorlar.

Analistlere göre cihaz özellikle gizlilik konusunda ses getirecek ve pazarda Çin'in elini daha da güçlendirecek.

Aynı zamanda Çin'in 5G kapasitesine tamamen hakim olmadan kuantum iletişimini kullanmaya başlaması halinde, telekomünikasyon pazarında yeni bir sayfanın açılacağı öngörülüyor.

(STAR)

İletişimde devrim! Kuantum telefonlar geliyor ile ilgili etiketler telefon China Telecom Guodun Quantum Kuantum telefon
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.