İletişim Başkanlığı 'Destek Paketi' dolandırıcılarına karşı uyardı

İletişim Başkanlığı, sosyal medya üzerinden Ekonomik İstikrar Kalkanı Destek Paketi'ni kullanarak dolandırıcılık girişimlerinde bulunanlara ilişkin uyarıda bulundu.

İletişim Başkanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Ekonomik İstikrar Kalkanı Destek Paketi üzerinden sosyal medya platformlarında vergi ya da kredi kartı aidat iadesi, yardım, ödül gibi gösterilen dolandırıcılık faaliyetlerinin artmakta olduğunun gözlemlendiği belirtildi.

''İTİBAR EDİLMEMELİDİR''

Açıklamada, "Güvenilir tüm işlemlerin resmi hesaplardan ve e-Devlet kapısından yapıldığı unutulmamalıdır. Bu konularda resmi hesaplar ve e-Devlet kapısı dışında yapılan hiçbir sosyal medya paylaşımına itibar edilmemelidir." ifadeleri kullanıldı.

''HTTPS'' DETAYINA DİKKAT

Yalnızca resmi hesaplara güvenilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, "Kredi kartı bilgilerinizi asla paylaşmayın. Resmi sayfa uzantısının 'gov.tr' ile biteceğini unutmayın. Güvenli site için adres çubuğunda 'https://' ibaresini mutlaka arayın. Unutmayın, e-Devlet işlemleriniz için tek adres www.turkiye.gov.tr" uyarıları yer aldı.

İletişim Başkanlığı 'Destek Paketi' dolandırıcılarına karşı uyardı

İletişim Başkanlığı 'Destek Paketi' dolandırıcılarına karşı uyardı ile ilgili etiketler Twitter İletişim Başkanlığı Sosyal Medya Kredi kartı Dolandırıcı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.