İlçe merkezi karantinaya alındı!

Siirt'in Şirvan ilçe merkezi koronavirüs karantinası sebebi ile tüm giriş ve çıkışlara kapatıldı. Ayrıca 2 köy ile bir mezrada bulunan 3 evde de karantina başlatıldı. Son dakika gelişmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Şirvan Kaymakamı Recep Hasar, "Tedarik zincirinde, dışarıdan gelen personelin gelip gitmesinde, ağır hastalarımızın hastaneye nakillerinde bir sıkıntı yok" dedi.

Siir'te Şirvan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, Kovid-19 testi sonucu pozitif çıkan vaka ile bunlara teması olanların sayısında artış olması nedeniyle ilçe merkezinde karantina uygulanmasına karar verdi. 

İlçenin yanı sıra Ormanbağı köyü ile Kayasihar köyünün Kayalık mezrası ve Soğanlı köyünde bulunan 3 hanede de karantina uygulanıyor.

İlçe merkezi karantinaya alındı!

Tedarik zinciri, kamu personeli ile ağır ve acil hastaların giriş, çıkış yapabildiği ilçede, görevlendirilen personel tarafından vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyor. 

Kaymakam Recep Hasar, Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında ilçe merkezi ile bazı yerleşim yerlerinde karantina uygulaması kararını aldıklarını, bu nedenle giriş ve çıkışların 8 gün süreyle sınırlandırıldığını söyledi. 

İlçe merkezi karantinaya alındı! - Resim : 2

Hasar, "İlçede gereken bütün önlemler alındı. Tedarik zincirinde, dışarıdan gelen personelin gelip gitmesinde, ağır hastaların hastaneye nakillerinde bir sıkıntı bulunmuyor." diye konuştu.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu'nun konuyu yakından takip ettiğini ifade eden Kaymakam Hasar, vaka sayısının az olduğunu fakat temaslı sayısının fazla olması nedeniyle tedbir amaçlı karantina kararı aldıklarını söyledi.

İlçe merkezi karantinaya alındı! - Resim : 3

"İlçemiz, Siirt merkeze yakın bir mesafede bulunmaktadır. Dolayısıyla virüsle mücadelenin temel unsuru da insan sirkülasyonu mobiliteyi azaltmaktan geçiyor." diye konuşan Hasar, karantinanın sınırlı olduğunu ve ilçe genelini kapsamadığını belirtti.

Köylerde maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına riayet etmek şartıyla normal hayatın devam ettiğini belirten Hasar, şunları kaydetti:

"İlçe merkezinde sadece giriş ve çıkışlar söz konusu. Bu manada tedarik zincirinde, dışarıdan gelen personelin gelip gitmesinde, ağır hastalarımızın hastaneye nakillerinde bir sıkıntı yok. İlerleyen günlerde temaslıların testlerini alacağız. Bunların testlerinin sonuçlarına göre uyguladığımız sınırlamayı kaldıracağız. Herhangi bir olumsuzluk söz konusu değil. Devletimizin tüm birimleri teyakkuz halinde. Vefa Sosyal Destek Grubu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığımız tamamen görevinin başında, hep birlikte süreci yakından izliyoruz. Vatandaşlarımız müsterih olsun."

 

 

İlçe merkezi karantinaya alındı! ile ilgili etiketler Siirt Şirvan kaymakam Karantina recep hasar
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.